hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan adaklık kurban satış yerleri kaldırıldı

    Adanada çevre ve görüntü kirliliğine neden olan adaklık kurban satış yerleri kaldırıldı
    expand

    Adana'da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan adaklık kurban satış yerleri kaldırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 13 adet adaklık kurban satış yeri kaldırıldı.
    Yeni tip koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri ışığında alınan tedbirler kapsamında, 21 Nisan 2020 tarih ve 2020/34 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Adana’da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 13 adet adaklık kurban satış yeri kaldırıldı. Tarım İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve belediye ekipleri, kentte çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğu tespit edilen bu yerlerin tekrar kurulmaması için gerekli uyarıları yaptı.
    Vali Mahmut Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, mahalle aralarında ve yol kenarlarında bulunan bu satış yerlerinin Adana’nın güzel çehresine yakışmadığını söyledi. Vali Demirtaş, yaydığı kötü kokular ve hayvansal atıklarla çevreyi kirleten ve aynı zamanda görüntü kirliliğine neden olan satış yerlerinin Kıyıboyu Caddesi’nde, Karataş yolu üzerinde ve insanların yoğun olarak yaşadığı cadde,sokaklar ile mahalle aralarında kurulmasına asla izin verilmeyeceğini bildirdi.
    Adana'da yaşayan her bir vatandaşın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, “Bizler bu anlayış çerçevesinde ilimizin değerine değer katmayı insani bir borç olarak kabul ediyoruz. Daha sağlıklı çevre ve yaşanabilir bir Adana için çalışmalara devam edeceğiz. Adanalıların da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini önemsiyoruz. Ayrıca, adaklık kurban satış yerlerinin kaldırılmasına destek veren kurumlara da yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow