hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da 'kadına yönelik şiddete karşı sende yaz' panoları kuruldu

    Adanada kadına yönelik şiddete karşı sende yaz panoları kuruldu
    expand

    Adana'da 'kadına yönelik şiddete karşı sende yaz' panoları kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetin son bulması için 16 günlük aktivizm programı devam ederken, kentin işlek noktalarına 'kadına yönelik şiddete karşı sende yaz' panoları kuruldu. 
    25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nden 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' ne kadar kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 16 günlük aktivizm programı kapsamında Adana'nın en işlek noktalarında 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sende Yaz' panoları kuruldu. 
    Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca İnönü Parkı, Büyüksaat, Adnan Menderes Bulvarı, Baraj Yolu Duygu Kafe, Güney Yıldızı Parkı, Kenan Evren Bulvarı, Sarıçam'da Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yüreğir'de ise Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na yerleştirilen panolar vatandaşların dikkatini çekti. 
    Panolara yüzlerce kişi tarafından şiddet karşıtı mesajlar yazıldı, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili mesaj verildi. 1500 kişiye kadına yönelik şiddet ile ilgili bilgilendirme broşürü, çocuk ihmal ve istismarı bilgilendirme broşürü ile KADES broşürü dağıtıldı. Broşürlerde Adana'da Mart ayında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı ve Mayıs ayında düzenlenen Çocuk Festivali'nde kadınlar ve çocukların 'Şiddete Karşı'  yazdıkları mesajlar da yer aldı.
    Ayrıca İnönü Parkı’nda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla stant kuruldu. Kadınların şiddete maruz kalmaları durumunda 7/24 ulaşabilecekleri numaraların bilgisi verildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow