hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da KOBİ'ler için 'Nefes Kredisi' yeniden başlatıldı

    Adanada KOBİler için Nefes Kredisi yeniden başlatıldı
    expand

    Adana'da KOBİ'ler için 'Nefes Kredisi' yeniden başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, oda üyesi işletmeler için 'Nefes Kredisi' adı altında yeni bir protokol imzalandığını duyurdu. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar liralık bir kredi hacmine ulaşmasının beklendiği açıklandı.
    Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç ile DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman'ın katılımıyla TOBB Nefes Kredisi tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana’da katılımcı odalar adına konuşan Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Ciddi bir ekonomik ivmenin yaşanacağını beklediğimiz 2020 yılında ilk başta Çin’de ve hızla tüm dünyada görülen COVİD-19 adı verilen pandemi ile bütün bildiklerimiz ve ezberlerimiz bozuldu. Ülkemiz ise bu süreçte tüm imkanlarını seferber ederek, kendi ayakları üzerinde durarak ekonomiden sağlığa her alanda dirençli olduğunu göstermiştir" dedi.
    Bu süreçte mevcut ekonominin bel kemiği olan şirketleri yaşatarak koronavirüs salgını sonrası döneme olabildiğince en güçlü şekilde girilmesi gerektiğini vurgulayan Kıvanç, "Çünkü salgın sonrası küresel ekonomi yepyeni bir hal alacak. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere 365 oda ve borsa olarak bizler de virüsle mücadele kapsamında ilk günden bu yana sonuç odaklı yoğun bir gayret gösteriyoruz. İşletmelerimizin bu dönemde en büyük sorunu olan finansmanda TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiğimiz KOBİ finansman projesi 'Nefes Kredisi' tekrar başlattık" diye konuştu.
    Bu krediden yararlanabilecekler hakkında bilgi veren Başkan Kıvanç şöyle konuştu: "Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmelerimiz, üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi alarak, Nefes Kredisi’ne Denizbank şubelerinden başvurabilecekler. Ayrıca başvuru için gereken faaliyet belgesi, TOBB’a bağlı oda ve borsaların tamamından online olarak alınabilecek. İhtiyacı olan firmalar için büyük önem taşıyan Nefes Kredisi 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık yüzde 7,5 faiz ile 2021 yılında aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredide üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisinin kullandırılmasında Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak."
    Nefes kredisinin KOBİ'ler için can suyu olacağının altını çizen Kıvanç, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce ‘finansmanda inovasyon’ ifadesini kullandığı projemiz, daha önce de TOBB üyesi KOBİ’ler için önemli bir finans kaynağı oluşturmuştu. İnşallah ülkemizin ve tüm dünyanın mevcut içinde bulunduğu bu durumda da KOBİ’lerimize bir can suyu olacaktır. Nefes Kredisi’nin bir diğer önemli olan kısmı da kredinin yüzde 80’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız" dedi.
    DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman da, "KOBİ’lerimiz, koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50 bin ve 100 bin TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow