hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da pazar yerlerinde denetimler devam ediyor

    Adanada pazar yerlerinde denetimler devam ediyor
    expand

    Adana'da pazar yerlerinde denetimler devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da Valilik koordinesinde oluşturulan ekiplerce market ve pazar yerlerinde uyulması gereken kurallar denetlendi. Vali Mahmut Demirtaş koronavirüs salgın riskini en aza indirmek amacıyla pazar yerlerindeki kalabalığı önlemek için alternafik pazar yerleri kurulacağını açıkladı. 
    Koronavirüs salgını ile mücadelede vatandaşların sağlığını korumak amacıyla pazar girişlerinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri maske dağıtımını sürdürürken denetimler de hız kesmeden gerçekleştiriliyor. Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu pazar yerlerindeki tedbirlerin arttırılması konusundaki çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Pazar yerlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yeni pazarların kurulabileceği alternatif alanları belirledik. Bunun neticesinde ilk olarak Seyhan ilçemiz Gülbahçesi Mahallesi’nde yeni bir pazar yeri kuruldu. Kısa sürede diğer mahallelerimizde de alternatif pazar yerleri ile ilgili çalışmalara başlanacak" dedi.
    Vali Demirtaş, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşların sosyal hareketliliğini en aza indirmek amacıyla gereken tüm çalışmaları yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu süreci başarıyla atlatmak için Adanalıların yapılan çağrılara kulak vermesi gerektiğini belirten Demirtaş, herkesi evde kalmaya, sokağa çıkmak zorunda olanları maske takmaya ve sosyal mesafe kuralına uymaya davet ettiğunu vurguladı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow