hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da sanayi kuruluşlarına 542 bin maske dağıtılıyor

    Adanada sanayi kuruluşlarına 542 bin maske dağıtılıyor
    expand

    Adana'da sanayi kuruluşlarına 542 bin maske dağıtılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da üretim yapan sanayi kuruluşlarına dağıtılması için Sağlık Bakanlığı tarafından 542 bin maske gönderildi. Maskelerin 158 bini Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince ilçelere dağıtılmaya başlandı. 
    Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen 542 bin maskeden 158 bini ilçelere dağıtılıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ve güvenlik güçlerince maskelerin ilçelere dağıtımı devam ederken il genelindeki sanayi kuruluşlarına ise dağıtım Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası ile Adana Organize Sanayi Bölgesi tarafından gerçekleştirilecek.
    Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla birçok tedbir aldıklarını belirten Vali Mahmut Demirtaş, maske dağıtım çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede, "Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında toplu yaşam alanları, iş yerleri ve kamuya açık alanlarda maske takılmasının zorunlu kılınmasıyla beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ilk günden itibaren ivedilikle gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte gerek sanayicilerimize gerekse işletme sahiplerine maskeleri ücretsiz ulaştırıyoruz” diye konuştu.
    Yapılan çalışmalarda büyük emek veren Vefa Sosyal Destek Grubu'na ve oda temsilcilerine teşekkür eden Vali Demirtaş, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlardan maske takmalarını ve sosyal mesafe kuralına uymalarını istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow