hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana’da SEUP projesinin tanıtımı yapıldı

    Adana’da SEUP projesinin tanıtımı yapıldı
    expand

    Adana’da SEUP projesinin tanıtımı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)- ADANA’da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce uygulanan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP) tanıtımı yapıldı.
    Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu (FRIT) kapsamında finanse edilen ve Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün yürütücüsü olduğu, Türkiye çapında 55, Adana’da 6 mesleki ve teknik lisesini kapsayan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi tanıtıldı. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener , Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Korkut Koçak, ve proje kapsamındaki okul müdürleri katıldı.
    ‘4 MİLYONUN ÜZERİNDE MÜLTECİMİZ VAR’
    Adana Valisi Süleyman Elban, "Özellikle ülkemizde misafir konumunda bulunan 4 milyonun üzerinde mültecimiz var. Bunların ülkemizde bulundukları süre içerisinde kaliteli ve yetişmiş bir iş gücü olarak hem kendileri kazanç elde etsin hem de ülkemizdeki istihdama ve iş gücü piyasasına katkıda bulunmaları arzusundayım. Ülkelerine döndüklerinde de burada geçirdikleri süre zarfında meslek edinmiş olsunlar ve oraya gittiklerinde bir uyum ya da travma yaşamadan, doğrudan sosyal ve çalışma hayatına entegre olsunlar, temel amacımız bu" dedi.
    8 İL 55 PİLOT OKULDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ise 8 ilde 55 pilot okulda 21 meslek alanında çalışmalar yapıldığını söyleyerek, ‘’Diğer yandan iş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak en son teknoloji makine, ekipman ile donatılmıştır. Eğitim ortamlarının yapısı bu ortamlarda verilen eğitimin niteliği açısından da son derece önemlidir. Bu eğitim ortamına kazandırdığımız geçici koruma altındaki Suriyeliler ve mahallesini, okulunu onlarla paylaşan Türk ailelerin çocuklarına ulaşım, eğitim materyali, öğle yemeği için destek ve uygulamalı eğitim derslerinde kullanılmak üzere malzemeler sağlanmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow