hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da 'Sıfır Atık' projesi değerlendirildi

    Adanada Sıfır Atık projesi değerlendirildi
    expand

    Adana'da 'Sıfır Atık' projesi değerlendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği Sıfır Atık Projesi kapsamında Adana'da yapılan çalışmalar Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.
    Projenin uygulamaya koyulduğu ilk andan itibaren yapılan faaliyetlerin detaylarıyla ele alındığı toplantıda Vali Demirtaş, çevre bilincinin her şeyden önce bir kültür göstergesi olduğunu belirterek kültürümüzde tasarruf etmenin öneminden bahsetti. Günümüzde tüm dünyada bilinçli tüketim ve bilinçli ayrıştırmanın esas olduğu yaşam biçiminin model alınması gerektiğini dile getiren Vali Demirtaş, "İsrafın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması projemizde temel hedefimizdir. Bizler tüm kurumlarımızla iş birliği içinde atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma gayesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 
    Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantının sonunda, Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazanan Adana Valiliğinin belgesi Vali Demirtaş’a takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow