hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu

    Adanada su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu
    expand

    Adana'da su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da su ürünleri yetiştiriciliği ile denizde kafes balıkçılığı çalışmaları Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşuldu. 
    Valillik binasında düzenlenen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar ile ilgili diğer yetkililer katıldı. Toplantıda Karataş-Yumurtalık ilçeleri arasında yer belirleme çalışmaları tamamlanan su ürünleri yetiştiriciliğine ilişkin çalışmalar ele alındı.
    Vali Demirtaş ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak, üretim kapasitesini arttırarak ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sunmak amacıyla denizde su ürünleri yetiştiriciliği üretim yerlerinin faaliyete geçmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yeni istihdam olanakları oluşturması açısından da projenin önemli olduğunu aktaran Vali Demirtaş, Adana'nın balıkçılık ve su ürünleri potansiyelini açığa çıkaracak projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. 
    Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda müracaat sahiplerinin tercihen birlik ya da dernek gibi sivil toplum kuruluşu altında toplanarak işlemlerini hızla tamamlamaları gerektiği belirtildi. Toplu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin bu STK altında yürütülmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin veya üretim faaliyetine geçmeyenlerin tahsislerinin vakit geçirmeden iptal edilmesi konuları detaylarıyla görüşüldü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow