hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da tarımsal üretim faaliyetleri devam ediyor

    Adanada tarımsal üretim faaliyetleri devam ediyor
    expand

    Adana'da tarımsal üretim faaliyetleri devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, kentin geçen yıl verilerine göre bitkisel üretim değerinde Türkiye dördüncüsü olduğunu hatırlatarak, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle zorlu süreç yaşanmasına rağmen tarımsal üretimin kesintiye uğramadan aynı şekilde devam ettiğini kaydetti.

    Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürerken vatandaşların güvenli gıda ihtiyacının karşılanması için Adana’da tarımsal üretim faaliyetlerine devam ediliyor. Tarımın önemli kentlerinden olan Adana’da üretimin devam ettirilmesi konusunda bir değerlendirme yapan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin en verimli toprakları olan Çukurova’da iklim koşulları da elverişli olunca yıl boyu üretimin devam ettiğini söyledi. 

    Adana’nın 2019 yılında 2 milyon 757 bin ton tarla üretimi, 1 milyon 624 bin ton meyve üretimi, 1 milyon 40 bin ton örtü altı sebze ve 1 milyon 763 bin ton açıkta sebze üretimi ile bitkisel üretim değerinde Türkiye dördüncüsü olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, ülkenin içerisinde bulunduğu bu zorlu süreçte de her yıl olduğu gibi tarımsal üretimin kesintiye uğramadan aynı şekilde devam ettiğini belirtti.

    Bir hafta önce soğan hasadının başladığını aktaran Vali Demirtaş, “Soğan hasadımız devam ediyor. 1-2 hafta içerisinde patates hasadımız başlayacak. Seralarımız üretimine devam ediyor. Buğdaylarımız yeşerdi, hasada hazırlanıyor. Ayçiçeği ve pamuk ekimleri başladı. Çiftçilerimiz tarlalarında, bahçelerinde, bağlarında üretime devam ediyor. Kurulan yeni seralarımızda muz dikimleri yapılıyor. Meyve bahçelerimizde bitki besleme, bakım işleri yapılıyor” dedi.

    TARIM İŞÇİLERİ SALGINA KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR
    İlk turfanda ürünlerin Adana’da hasat edildiğini belirten Vali Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
    “Hal böyle olunca, bu dönemlerde dışarıdan tarımsal iş gücü ihtiyacı duyuluyor. Bu ihtiyacı karşılamak için ilimize diğer illerden mevsimlik tarım işçileri geliyor. Bu zorlu süreçte, İçişleri Bakanlığımızın mevsimlik tarım işçilerinin iller arası hareketliliğinin kontrol ve takibi için yayınlamış olduğu 6202 sayılı Genelge kapsamında, bulundukları ilde gerekli muayeneleri yapılan işçiler sağlıklı olmaları koşulu ile ilimize getiriliyorlar. Gelen işçilerin ilimizde barındıkları alanda yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında gerekli çalışmalar yapılıyor. İşçilerin sosyal mesafeye dikkat etmeleri, hijyen kurallarına uymaları konusunda gerekli bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor. Daha sonra tarlada, bahçede çalışırken ve transferlerinde sosyal mesafelerini korumaları konusunda takipleri yapılıyor.” 

    ÜRÜNLERİMİZ ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR
    Adana’da üretimin sorunsuz devam etmesi için iş birliği içinde çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Vali Demirtaş, şöyle dedi:
    “Hallerimiz açık, ürünlerimiz ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Çiftçilerimiz sahada Türkiye için üretiyor, bizler de onların bu süreci en iyi ve sorunsuz bir şekilde yürütmeleri için yanlarındayız. Hayvancılık faaliyetlerimiz de sorunsuz devam ediyor. Veteriner hekimlerimiz sahada hafta sonu dahil hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında aşılamalarını, kontrollerini yapıyorlar. Ekim-dikim, sulama-ilaçlama gibi faaliyetler kapsamında üretim yapan üreticilerimiz, üreticilerin bu işlerde çalıştırdığı tarım işçileri ile faaliyetlerin kesintisiz devamı için üretimde mücadeleye karar veren ziraat mühendisleri, bitki koruma ürünleri ve gübre bayileri, tarım alet ve makinaları, bakım ve onarımını yapan işletme, tarımsal üretim için gerekli girdilerin lojistiğinde çalışan personeller işlerine devam ediyorlar. İnsanlarımız bu günlerde evde kalmak zorunda olsa da güvenilir gıdaya ulaşabilmek için çiftçilerimizin üretime devam etmesi gerekiyor.” 
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow