hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanı artırılacak

    Adanada tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanı artırılacak
    expand

    Adana'da tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanı artırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Süleyman Elban 'Lokman Hekim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi' kapsamında bu bitkilerin üretim alanlarının artırılmasına yönelik daha geniş bir çalışma alanı oluşturacaklarını belirtti. 
    Ülke ve bölge ekonomisi için önemli bir yere sahip olan tıbbi ve aromatik bitkilerin kent genelinde üretiminin yaygınlaştırılması amacı ile valilik koordinatörlüğünde başlatılan Lokman Hekim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi’yle ilgili değerlendirme toplantısı Vali Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili yetkililer katıldı.
    Vali Süleyman Elban, tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli ile bunu geliştirmeye yönelik çalışmaların yürütüldüğü proje kapsamında gelinen aşamanın tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıda bir değerlendirmede bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 694 bin 750, Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından üreticilere dağıtılmak üzere 100 bin tıbbi ve aromatik bitki fidesi alımının yapıldığını ve çiftçi bazında ekilişlerinin gerçekleştirildiğini belirten Vali Elban, bu çalışmalara ek olarak Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce 150 bin tıbbi ve aromatik bitki fidesinin temin edilip enstitüde deneme sahaları kurulduğunu kaydetti.
    Yapılan tüm çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirten Vali Elban, elde edilecek ürünlerin kurutulması, yağının ya da suyunun elde edilmesiyle üretilecek ürünlerin katma değerini artırıcı çalışmaların yapılmasının önemine değindi. Projeyle birlikte bu coğrafyanın kadim değerleri olan şifalı bitkilere sahip çıkılacağını ifade eden Vali Elban, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanlarının artırılmasına yönelik diğer kurum ve kuruluşları ile daha geniş bir çalışma alanı oluşturacaklarını vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow