hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adanalı aşçılar uluslararası gastronomi festivalinde 2 kupa 12 madalya kazandı

    Adanalı aşçılar uluslararası gastronomi festivalinde 2 kupa 12 madalya kazandı
    expand

    Adanalı aşçılar uluslararası gastronomi festivalinde 2 kupa 12 madalya kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'nın zengin mutfak kültürünü ve lezzetli yemeklerini dünyanın dört bir yanındaki festivallerde başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Ankara’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’ndeki yarışmalarda 2 kupa, 10 birincilik, 2 ikincilik madalyası kazandı. Başkentteki gastronomi şöleninde Adana’yı 9 mutfak şefi ile temsil eden ADAPADER, medeniyetlere beşiklik eden Çukurova’nın geleneksel lezzetlerini modern yorumlarla harmanlayıp, damakları çatlattı.
    5 ÜLKEDEN USTA AŞÇILAR KATILDI
    Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ili ile Filistin, Hırvatistan, Cezayir ve Belçika’dan usta aşçıların katıldığı Uluslararası Gastronomi Festivali’nde ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve üye Ahmet Biralmış jüri üyelikleri yaptı, Adanalı 7 kadın aşçı ise çeşitli yarışmalara katıldı. Lezzet sihirbazı kadın mutfak şeflerinden Şerife Karakuş ‘Levrek tantuni’, ‘İstiridyeli Mantar’ ve ‘Kaymaklı Mantar Tatlısı’, Sevgi Garip ‘Kleopatra’nın Sandal Sefası’ ve ‘Levrek Gelin Bohçası’, Meryem Kayhan ‘İçli Köfte’, Ayça Özdemir ‘Aşki Çipura’, Şermin Daş  ‘Karakuş Tatlısı’ ve Sevda Ateş ‘ Karacadağ Padişah Pirinci’ ile yarıştı. Ayrıca iller arası yarışmalarda Şerife Karakuş, Şermin Daş, Elena Vorontova, Sevda Ateş’ten oluşan ADAPADER takımı, dulavrat çorbası, içli köfte, analıkızlı çorbası ile boy gösterdi.  Dört gün süren etkinliklerde ADAPADER’li aşçılar 10 birincilik, 2 ikincilik ve 2 kupa kazanma başarısı gösterip, Uluslararası Gastronomi Festivali’ne damga vurdu.
    "YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ"
    ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, ANFA Altınpark Fuar Merkezi’ndeki gastronomi şöleninde zengin Türk mutfağının vitrine çıktığını belirtip, Adana olarak en lezzetli yemeklerle fark yarattıklarını vurguladı. Başkan Göçmen, "Adana'mızın meşhur gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve folklorunu uluslara arası ve ulusal festivallerde en iyi şekilde tanıtmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde kazandığımız 2 kupa, 10 birincilik ve 2 ikincilik madalyası doğru yolda ilerlediğimiz kanıtıdır. Çukurova’nin gastronomi turizminde öne çıkması için yeni başarı hikayeleri yazmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Derneğimizin Adana değerlerini yükseltmesindeki çalışmalarına büyük destek veren Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’a şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow