hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ADEO, 6 bin 460 kilo tarihi geçmiş ilaç topladı

    ADEO, 6 bin 460 kilo tarihi geçmiş ilaç topladı
    expand

    ADEO, 6 bin 460 kilo tarihi geçmiş ilaç topladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Eczacı Odası (ADEO), eczane ve hastanelerde bulunan tarihi geçmiş ilaçları toplayarak, sağlıklı bir şekilde bertaraf edilmesi için Özel Atık İmha Tesislerine gönderdi.

    Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan ADEO Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, 2015 yılından beri düzenli olarak tarihi geçmiş ilaçları eczanelerden toplayıp, imha tesisine gönderdiklerini belirtti.

    Adana Eczacı Odası olarak 2015 yılından bugüne başlattıkları bu anlamlı çalışmayı her yıl düzenli olarak yaptıklarını anlatan Sürme, “Amacımız; çevrenin korunması, halk sağlığının korunması ve ilaç atıklarının toprağa karışmaması adına Tehlikeli Atık Statüsünde olan miadı dolmuş ilaçları Çevre Mevzuatına uygun olarak Özel Atık İmha Tesislerinde imha ettiriyoruz. Adana'da eczaneler, hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde bulunan 6 bin 460 kilo kullanım tarihi geçmiş ilacı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden topladık. Yönetim Kurulundan görevli meslektaşımız Uzm. Ecz. F. Tuğçe Dalkır ve yöneticilerimiz Ecz. Tansu Erkişi ve Ecz. Sedat Unul’un gözetiminde imhası için Atık Bertaraf Tesisine gönderdik."
    TAMAMI KULLANILMAMIŞ İLAÇLAR ÇÖPE ATILMAMALI
    Evlerde bir kısmı kullanılmamış ama miyadı dolmuş ilaçların çöp kutularına bırakılmaması uyarısında da bulunan Sürme, "Evlerimizde tamamını kullanmadığımız ilaçlar çöpe atılmamalı, tamamı tüketilmemiş şuruplar lavabolara dökülmemelidir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow