hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Koza’nın ödüllü filmleri açık hava sinemasında izlenecek

    Altın Koza’nın ödüllü filmleri açık hava sinemasında izlenecek
    expand

    Altın Koza’nın ödüllü filmleri açık hava sinemasında izlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Adana Büyükşehir Belediyesi, yazlık sinema geleneğini yaşatmaya devam ediyor.
    Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği yazlık sinema gösterimleri 19 Ağustos Çarşamba günü başlayacak. Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. tarafından düzenlenecek açık hava gösterimleri Merkez Park Amfi Tiyatro’da yapılacak. Saat 20.30’da başlayacak gösterimlerle Adanalı sinemaseverler haftada üç gün açık havada film izlemenin keyfini yaşayacak. Filmler her hafta çarşamba, cuma ve cumartesi günleri izleyiciyle buluşacak.
    Gösterimler kapsamında Türk Sineması’nın klasikleri, Altın Koza Film Festivali’nden ödül alan filmler ve gişede izlenme rekorları kıran filmler izleyiciyle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün de desteği ile hayata geçirilecek yazlık sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Zeydan Karalar, Adana'nın Türk sinemasına can damarı olmuş bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Gerek dev bir doğal stüdyo olarak çekimlere ev sahipliği yapması, sosyololik olarak Türk sinemasına konu olan toplumsal yapısı, senaristlerin eserlerinden ilham aldığı evrensel yazarlara sahip olması ve sinemanın her dalında önemli isimleri bağrından çıkarması Adana’yı sinema kenti yapan önemli özelliklerdendir. Adana’nın bereketli toprakları üzerinde hayat bulan yarım asırlık Altın Koza Film Festivali ile yazlık sinemalar da Türk Sineması’na can veren diğer önemli değerlerimizdir. Şehrimizin sıcak yaz akşamlarında nostaljik bir geleneği yaşatmak ve güzel anları paylaşmak için hemşehrilerimizi, pandemi koşullarında gerekli tedbirlerin alınacağı yazlık sinema gösterimlerine bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow