hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altyapısı tamamlanan sokaklara stabilize yol

    Altyapısı tamamlanan sokaklara stabilize yol
    expand

    Altyapısı tamamlanan sokaklara stabilize yol

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, Akkapı ve Gülbahçesi mahallelerindeki yeni yerleşim alanlarında alt yapısı tamamlanan sokaklarda stabilize yol yapımı için çalışma başlattı.
    Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ ekiplerinin kanalizasyon ve içme suyu boru hattını tamamlamasının ardından Seyhan Belediyesi ekipleri de stabilize yol yapımı için çalışmalara başladı. Mıcır döküp silindir ile sıkılaştırma yapıp ardından stabilize dökülen yol da yine silindirle sıkıştırılarak doğal çökme süreci bekleniyor. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda başlayan altyapı ve üstyapı çalışmaları, yağış ve çamura rağmen aralıksız sürdürülüyor.

    'TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTUK'
    Bölgenin daha önce tarım alanı olduğunu hatırlatan Akkapı Mahalle Muhtarı Zihni Neli, halkın burada zaman içinde konut yapıp yerleşik hayata geçtiğini belirtti. Muhtar Neli, vatandaşların altyapı eksikliğinden dolayı sorunlar yaşadığını söyleyerek, "Mahalle halkımız kanalizasyonun çevreye akması ve sağlıksız içme suyu nedeniyle burada zor şartlar altında yaşıyordu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay'a durumu aktardık. Şimdi mahallelimiz, kanalizasyona ve temiz içme suyuna kavuştu. Altyapısı biten yollar stabilize yapılıyor. Tamamlanan sokaklarda sağlıksız ortamdan ve çamurdan kurtulduk. Diğer sokakların tamamlanması için de çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow