hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araba çarpınca bacakları kırılan sokak köpeği 'Şanslı' ayağa kalktı

    Araba çarpınca bacakları kırılan sokak köpeği Şanslı ayağa kalktı
    expand

    Araba çarpınca bacakları kırılan sokak köpeği 'Şanslı' ayağa kalktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA’da akan trafikte yolun karşısına geçerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan, bacakları kırılan sokak köpeği, Adana Büyükşehit Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi'nde gördüğü 2.5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Sahiplendirilmesi için duyuru yapılan sokak köpeğine 'Şanslı' adı verildi.
    Olay, 9 Ekim 2020 günü kent merkezinde meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi’ne gece saatlerinde bir köpeğe otomobil çarptığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi Acil Müdahale ekibi, bacaklarında açık kırık olan yaralı köpeği ilk müdahalenin ardından olay yerinden alarak tedavi için merkezdeki kliniğe götürdü. Burada 2.5 aylık tedavinin ardından kırık ayakları iyileşen Şanslı, sağlığına kavuştu.
    ‘SICAK BİR YUVA BEKLİYOR’
    Şanslı’nın tedavi sürecini yürüten ve iyileştiği için çok mutlu olduklarını kaydeden Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi Müdürü Veteriner Hekim Dr. Ramazan Özdemir, kaza sonrası talihsiz köpeğin ön kaval kemiklerinin kırıldığını belirtti. Yapılan cerrahi müdahale ile köpeğe pin takıldığını dile getiren Çetin, “Şanslı, şimdi çok iyi. Ayaklarını kullanabilir hale geldi. Kırıkları kaynadı. Kısırlaştırma işlemi de yapıldı. Şanslı, hayata döndü ve kendisini sahiplenecek sıcak bir yuva bekliyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow