hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASKİ daha sağlıklı çevre için atık su arıtma tesisleri inşa ediyor

    ASKİ daha sağlıklı çevre için atık su arıtma tesisleri inşa ediyor
    expand

    ASKİ daha sağlıklı çevre için atık su arıtma tesisleri inşa ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından inşa edilen çeşitli ilçelerdeki atık su arıtma tesisleri devreye giriyor.
    ASKİ, arıtmasız ilçe kalmaması amacıyla eksiklerin tamamlanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2020 yılı içerisinde yapımına başlanan Saimbeyli, Karataş ve İmamoğlu ilçelerindeki arıtma tesislerinde ileri biyolojik arıtma teknolojisi kullanıldı. Saimbeyli’de yapımı tamamlanan atık su arıtma tesisi ile birlikte su kaynaklarının temiz tutulması ve vatandaşların daha sağlıklı suya kavuşması sağlandı. Yüksek kapasiteyle hizmet veren tesiste atık sular yüksek kalitede arıtılıyor.
    KARATAŞ ARITMASI YAZ SEZONUNDA TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK
    Adana turizmi açısından büyük önem taşıyan Karataş ilçesinde inşa edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı büyük oranda tamamlandı. Tesisin Nisan 2022 itibariyle devreye alınması ve yaz sezonunda tam kapasite çalıştırılması öngörülüyor. Bu sayede Karataş sahilinde vatandaşların çok daha temiz bir denize girmeleri sağlanacak ve bu gelişme ilçedeki deniz turizminin gelişmesine katkı sunacak.
    SÜREÇ İLERLİYOR
    İmamoğlu Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı yüzde 40 seviyesinde ilerledi ve çalışmanın Ekim 2022’de tamamlanarak tesisin hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.
    Aladağ Arıtma Tesisi için ise ihale yapıldı ve değerlendirme süreci devam ediyor. Tesisin yapımına yaz aylarında başlanması planlanıyor.
    Bunların yanı sıra Pozantı-Akçatekir, Yumurtalık, Feke ve Kozan ilçeleri için de atık su arıtma tesislerinin proje çalışmaları ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.
    Tufanbeyli’de daha önceden yapılan atık su arıtma tesisinin de revize edilmesi için etüt çalışmaları devam ediyor.
    Atık su arıtma tesisleri sayesinde kanalizasyon şebekeleri ile toplanan atık sular çevre mevzuatına uygun olarak arıtılacak ve çevreye zararsız hale getirilecek. Arıtılmış su, alıcı ortama deşarj edilecek ve bu sayede kirli ve sağlıksız suların derelere, denizlere, kullandığımız sulara karışması engellenecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow