hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATB Başkanı Bilgiç: Adana tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir

    ATB Başkanı Bilgiç: Adana tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir
    expand

    ATB Başkanı Bilgiç: Adana tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana ve Türkiye tarımının gelişmesinin vazgeçilmezleri olduğunu belirtti. Bilgiç, " Tarım üretiminde kendi kendimize yeter duruma gelmek ve gelecekte gıda konusunda rahat olmamız için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.
    Adana Ticaret Borsası 26. Olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Bağış, toplantılarını Covid-19 salgını nedeniyle üç aydır videokonferans yoluyla yaptıklarını, normalleşme neticesinde Haziran ayı toplantısını soyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Bağış, “Ülke olarak normal hayata dönmemiz için hijyen kurallarına, maske kullanımına ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir. Umarım en kısa sürede bu virüsten kurtuluruz. Dünyanın gördüğü bu en büyük kriz döneminde ülkemizde ki tarımsal üretimin iyi olması neticesinde gıda konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu durum tarım sektörünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Haziran ayı Adana için bir çok ürünün hasadının yapıldığı hareketli aydır. Buğday, patates, soğan, karpuz, kavun ve bütün sebzelerin hasadı yapılır. Adana'nın en büyük gücü olan tarım ve gıdada daha iyiyi başarmak için sulanabilir arazilerin biran önce üreticinin hizmetine sunulması gerekmektedir. Tarım üretiminde kendi kendimize yetecek duruma gelmek ve gelecekte gıda konusunda rahat olmamız için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Adana ve Türkiye tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir” dedi.
    LİSANSLI DEPOLARDAKİ ÜRÜNLER PİYASAYA BİR DENGE GETİRDİ
    Önümüzdeki günlerde ayçiçeği ve mısır hasadının başlayacağını kaydeden Bilgiç, "Bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum. Üreticinin ürettiği ürünler hak ettiği değeri bulmalıdır. ATB olarak biz, bu işlerin her zaman takipçisi olduk. Üreticinin ve üyelerimizin yanında olduk. Lisanslı depolardaki ürünler piyasaya bir denge getirdi. Temmuz ayı içerisinde mısıra müdahale alım fiyatı verilirse buğday üreticilerinde olduğu gibi mısır üreticilerinde de memnuniyetle karşılanacaktır. Üreticinin ve tüccarın memnuniyeti ekonomimize pozitif bir ivme katacaktır" diye konuştu.
    'ZEYTİN ÜRETİMİNDE POTANSİYEL VAR'
    Bölgede zeytin üretiminin artmaya devam ettiğini belirten Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ciddi potansiyeli olan zeytin ve zeytinyağı bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir gıda ürünüdür. Akdeniz mutfağının vazgeçilmezidir. Bölgemiz zeytinciliğine katma değer yaratmak üzere kooperatifleşmede çalışmaların sonuna gelindi. Kooperatifleşme ürüne büyük alan açacaktır. Bu alandaki ticaretin kayıt altına alınması için devletimizce 50 kuruş prim verilirse hem üreticiye hemde devletimize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Dalından toplanan ham zeytinin devlet destekleri içerisinde yer alması, zeytin üretimine ciddi katkı koyacaktır.”
    Konuşmaların ardından ATB meclis gündem maddelerine geçildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow