hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarına yeni asfalt

    Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarına yeni asfalt
    expand

    Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarına yeni asfalt

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarında tamamlanan asfaltlama çalışmalarını inceledi. Karalar, esnaf ve halkla da bir araya gelerek yönetim anlayışları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    İlk olarak Barış Manço Bulvarı’nda Adanalılarla bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, "Yolunuz hayırlı olsun. Çok şikayet alınıyordu bu yoldan. Uzun süredir yapılmayan ve sorun yaşanan bir yoldu. Seyhan’da 50 yılda yapılmayanı 5 yılda yaptık. Büyükşehir’de de yapacağız. Parasızlığa, bunca karşıtlığa ve engelleme çabalarına rağmen Adanalı şu ana kadar görmediği hizmeti görecek. İşte ispatı" dedi.
    Belediyede işçi maaşlarını da gününde öder hale getirdiklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, "Uzun süredir işçiye zamanında para ödeyemeyen bir Büyükşehir Belediyesi vardı. Çalışanlarımıza, 6-7 ay içinde maaşı zamanında ödeyeceğime dair söz verdik. 1 ay gecikmeyle, geçen ay işçilerimize ayın 15’inde maaşı yatırdık ve geçmişe dönük maaş alacağı olan çalışan kalmadı. Bundan sonra da her ay düzenli olarak maaşlar yatacak. Sayın Genel Başkanımız asgari ücreti 2500 lira yapacaksınız dedi. Biz 2700 lira yaptık. O da hayırlı olsun" diye konuştu.
    ASKİ'de dönem sonuna kadar 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirten Başkan Karalar, "Büyükşehir'de de iyi işler yapacağız. Belediye meclisinde bizim bir önceki döneme göre dörtte bir, üçte bir oranında daha az paraya yaptığımız işleri eleştiriyorlar. Ben bu devlette 50 senedir çalışıyorum. Sizin 12 milyon liraya yaptığınız Altın Koza Film Festivali'ni biz 4.8 milyon liraya yaptık. İşleri daha ucuza yapmaya halkın parasını korumaya devam edeceğiz. Barış Manço Bulvarı'nda yaptığımız gibi, amacımız bu yazın sonuna kadar bozuk yol ve altyapıda sıkıntı bırakmamak" şeklinde konuştu.
    Belediye bütçesinin daha önce ayda 60 milyon açık verdiğine dikkati çeken Başkan Karalar, ocak ayı itibariyle artık açık vermeyen bir hale geldiklerini vurgulayarak "Bütçesiyi en az 50 milyon artı verir hale getirmeliyiz. Çünkü Adanalı bizden daha önce yapılmayan işleri, hizmetleri bekliyor, istiyor. Aylık 50 milyon fazla verelim ki, borçları ödeyebilip, size hizmet edebilelim. Bunu da yıl sonuna kadar yaparız" dedi. 
    ASFALTSIZ YOL BIRAKMAYACAĞIZ
    Ege Bağatur Bulvarı'nda tamamlanan yol yapımı çalışmalarını da inceleyen Başkan Zeydan Karalar, "Asfalt dökebilecek hava şartlarını yakaladığımızda onu kaçırmıyoruz. Çünkü Adana’da sadece merkezde değil, ilçelerde, köylerde olağanüstü bozuk yollar var. Çok yol yapmamız gerek. Dolayısıyla kar, kış, kıyamet geçince hem merkezde, hem ilçelerde yol yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız yollar ömürlük. Herhangi  bir arızadan ya da altyapı hizmetinden dolayı kazılmazsa  bu yol minimum 10 yıl dayanır. İşin kalitesine ve düzeyine bakıyoruz" diye konuştu.
    Başkan Zeydan Karalar daha sonra Dervişler Mahallesi Muhtarlığında, çok sayıda muhtarla bir araya gelerek, sorunları dinledi, ihtiyaçları not aldırdı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow