hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baro Başkanı Küçük'ten 29 Ekim kutlama mesajı

    Baro Başkanı Küçükten 29 Ekim kutlama mesajı
    expand

    Baro Başkanı Küçük'ten 29 Ekim kutlama mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

    Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük açıklamasında görüş, düşünce ve duygularını paylaştı. Küçük, "30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Mütarekesi imzalandıktan bir gün sonra Adana’ya gelerek Yıldırım Orduları Komutanlığı’nı devralan Gâzi Mustafa Kemal Atatürk, 'Savaş müttefikler için bitmiş olabilir; ama bizi ilgilendiren savaş, istikbalimizin savaşı ancak şimdi başlıyor' sözleri ile Milli Mücadele döneminin başladığını ilan etmiştir”dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla ve kıvançla kutladıklarını ifade eden Küçük, açıklamasında şöyle dedi:
    "Bu nedenle milletimiz kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.   Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekteyiz. Sonuç olarak; bireyin, temel hak ve özgürlüklerinin genişletilerek devlet karşısında güçlü ve güvende kılındığı, keyfiliğin ve siyasi iktidar güç ve nüfuzunun hukuk devleti ile sınırlandırıldığı, devletin kutsanması yerine yurttaşın ön plana çıktığı, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün genişletildiği, evrensel normların uygulanma alanı bulduğu insan odaklı bir Cumhuriyetin demokrasi ile anlam kazanacağına olan inancımla Adana Barosu olarak; millet egemenliğini ve hukukun üstünlüğünü esas alan,  demokratik hukuk devleti ve bireysel hak ve özgürlüklerin teminatı olan Cumhuriyetimizi koruma ve yaşatma kararlılığı ile, tüm meslektaşlarımın, hemşehrilerimin ve tüm yurttaşlarımın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow