hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Akay pandemi sürecindeki hizmetleri anlattı

    Başkan Akay pandemi sürecindeki hizmetleri anlattı
    expand

    Başkan Akay pandemi sürecindeki hizmetleri anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle verilen 95 gün aranın ardından düzenlenen ilk olağan meclis oturumunda Başkan Akif Kemal Akay, pandemi sürecindeki hizmetleri anlattı. 
    Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumunda salgın önlemleri dikkat çekti. Önceden dezenfekte edilen salona giren meclis üyeleri ve konuklara girişte dezenfektan kullandırıldı, maskesi olmayanlara maske verildi. Meclis üyeleri ve konukların sosyal mesafe kuralına göre oturmaları sağlandı. Teması önlemek için Meclis üyeleriyle konuklar ayrı yerlerde misafir edilerek oturumu takip etmelerine imkan tanındı.
    'VİRÜS TEHLİKESİ GEÇMEDİ'
    Başkan Akay, yoklama yapılmasının ardından meclis üyelerine pandemi sürecindeki hizmetler hakkında bilgi aktardı. Virüsün tehlikesinin tamamen geçmediğini aktaran Başkan Akay, "Hep birlikte sosyal mesafeyi koruyarak yakın temastan kaçınacağız, dezenfektasyona dikkat edip her alanda maske takmayı unutmayacağız. Bütün bunları yaparken ilk önce kendimizi koruyup, daha sonra sevdiklerimizi ve çevremizi koruduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu. Salgın sürecinde yıkanabilir maske üretiminin gerçekleştirildiği ilk belediye olduklarını belirten Başkan Akay, "Adana’da ilçe belediyelerine ve başka il belediyelerine maske desteğinde bulunuldu. Maske üretimimiz günlük 7 bin toplamda ise 400 bin adeti buldu. 170 bin adet de satın alarak 570 bin maske dağıtımı gerçekleştirmiş olduk" dedi.
    'DEZENFEKSİYONA ÖNEM VERDİK'
    96 mahalle ile 8 bin 200 sokakta dezenfeksiyon yapıldığını kaydeden Başkan Akay, şöyle konuştu: "Dezenfektasyona özel önem verdik. 1200 litre kolonya, 1500 adet siperlik 1500 litre el dezenfektanı bütün ofislere ve muhtarlıklarımıza dağıtıldı. 96 mahallede 8 bin 200 sokakta ortalama 11 kez dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır. Ayrıca tüm aile sağlığı merkezleri, hastaneler, eczaneler, kamu kurumları, ibadethaneler, kuaförler ve yaşlı bakım evlerinde dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Lokantaların kapalı olduğu dönemde sokak hayvanlarımızı unutmadık. Veteriner birimimiz sokağa çıkma yasağı döneminde besleme hizmetini arttırarak sokak hayvanlar ve güvercinler günlük 1500 kilo mama ile beslendi."
    17 BİN GIDA KOLİSİ 144 BİN ÖĞÜN SICAK YEMEK DAĞITIMI
    Sağlık kabini kurarak sağlık personeli ile 10 bin vatandaşa rutin sağlık taraması ve bilgilendirme yapıldığını açıklayan Akay, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 17.000 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda mühendisleri kontrolünde hazırlanan günlük 1.800 porsiyon, süreç boyunca 144.000 öğün sıcak yemek yardımı yapıldı. Camilerimiz ortam dezenfeksiyonu yapılarak tekrar ibadete hazır hale getirildi. Ayrıca Seyhan Dikimevi’nde üretilen seccade dağıtımı ve maske dağıtımı gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
    BALKONLARDAN SPOR YAPILDI
    Şehir Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği yetişkin ve çocuk oyunları yayınlanarak erişime sunulduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Akay, "Evde kalan vatandaşlarımıza, psikolojik destek veren videolar hazırlanarak, sosyal medya üzerinden sunuldu. YKS kurslarımızda dijital ortama geçilerek, yaklaşık iki bin öğrencimizin derslerine evlerinden devam etmeleri sağlandı. Spor aktiviteleri yasaklandığı için Seyhan halkına balkonlarında spor yapabilmeleri için etkinlikler düzenlendi. Son olarak parklarımız da da gerekli tedbirlerin alınarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
    Meclis gündemlerine geçilmesinin ardından 1 yıl görev yapacak Encümen üyeliği seçimi yapıldı. Partilerin gösterdiği isimler, gizli oy açık tasnif usulü ile netleşti. Buna göre 3 encümen üyesi olarak Hatice Yılmaz, Sevda Erdede ve Miğdat Kocaman belirlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow