hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Çetin’den çevreci çocuklara teşekkür ziyareti

    Başkan Çetin’den çevreci çocuklara teşekkür ziyareti
    expand

    Başkan Çetin’den çevreci çocuklara teşekkür ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine mektup yazarak siteleri için geri dönüşüm kutusu isteyen çocukları ziyaret ederek hem geri dönüşüm kutularını teslim etti hem de duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
    Ela Havva Yaşar, Ada Göçer ve Zeynep Apucu, Belediye Evleri Mahallesi’nde bulunan sitelerine Başkan Soner Çetin’e yazdıkları mektupla geri dönüşüm kutusu istedi. Çocuklarını ziyaret ederek kutularını teslim eden Başkan Çetin, onlara hediyeler de verdi. Çetin, “Ela, Ada ve Zeynep evlatlarımızı ziyaret ederek çevreye duyarlılıklarından dolayı hem kendilerini hem de ailelerini kutladım. Çocuklarımızın çevre konusundaki duyarlılığı geleceğe olan umutlarımızı artırıyor” dedi.
    Çocukların sorumluluk bilincinde olmalarının çok hoşuna gittiğini, bu sebeple ziyaret etmek istediğini söyleyen Çetin, "Çocuklarımız yazdıkları mektupta, 'Dünyamızda bulunan küresel ısınmayı durdurmak ve dünyamızı korumak için sizden istediğimiz şey geri dönüşüm kutuları. Şimdiden çok teşekkür ederiz' demiş. Bir de çok güzel bir resim yapmışlar. Ela, Ada ve Zeynep’i bu güzel mektup üzerine ziyaret etmek istedim. Geri dönüşüm hem çevreyi kirletmemek hem de kaynakların israf edilmemesi anlamında dolayısıyla dünyamızın korunması için çok önemli. Bu sebeple atıklarımızı bu kutulara atacağız. Biz size yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Onun için Çukurova Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Yaşanabilir, tertemiz, pırıl pırıl bir dünya sizlere bırakmamız lazım. Kızılderelilerin bir sözü var. Diyor ki; “Dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık” Yani çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak konusunda borcumuz var” diye konuştu.
    Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nün Çukurova ilçesindeki okullarda çevre ile ilgili eğitim çalışmaları yaptığını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çocuklarımız bu şekilde bilinçli olduğu sürece ben inanıyorum ki pırıl pırıl bir dünyamız olacak” dedi. Ziyarette Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli çocuklara çevre ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparken Başkan Çetin, çocuklara hediye verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow