hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Çetin'den esnaf kadınlara süre jesti

    Başkan Çetinden esnaf kadınlara süre jesti
    expand

    Başkan Çetin'den esnaf kadınlara süre jesti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin, sözleşmesi yaklaşık bir yıl önce sona eren Ev Kadınları Derneği (EVKAD) Çadırı'ndaki esnafın isteği üzerine süreyi mart ayı başına kadar uzattı. 
    Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşlarla buluştuğu Halk Günü'nde değerlendirmelerde bulundu. Toplantının başlangıcında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Soner Çetin, Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, “İdlib'de vicdanları yaralayan bir dram yaşanıyor. Bu konuda valimizin başkanlığında tüm belediye başkanlarıyla birlikte toplandık ve yapılacak yardımı görüştük. Biz de Çukurova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. İlk meclis toplantısında bu konuda karar alarak İdlib'e gıda yardımında bulunacağız" dedi.
    Başkan Çetin, EVKAD çadırında faaliyet gösteren, sözleşme süreleri dolan esnafın kendilerinden biraz daha süre istemesi üzerine, "Daha önce belediyemiz ve EVKAD arasında bir sözleşme yapılmış. Bu sözleşme 2019 yılında sona erdi. Ancak biz yaklaşık 1 yıl daha sizlerin faaliyet göstermenize izin verdik. Fakat biz o bölgeyle ilgili Lezzet Çarşısı adı altında bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Zaten orada kullanılan çadır da miadını doldurmuş. Artık kullanılamaz hale gelmiş. Çadırı boşaltmanız gerekiyor. İsteyenlere kadın ürünleri pazarlarından uygun günlerde yer tahsis ederiz. Çünkü kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Sizlere 15 Şubat tarihine kadar süre veriyoruz" dedi.
    MARTA UZATILDI
    Bunun üzerine esnaf sürenin biraz daha uzatılmasını isteyerek Şubat ayı sonuna kadar kendilerine izin verilmesini talep etti. Başkan Soner Çetin de projenin gecikmesi pahasına esnafa mart ayı başına kadar süre verdiğini açıkladı. Başkan Soner Çetin'in bu kararı salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Toplantıda, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hıdır Koluman, Başkan Soner Çetin'e Yenibeygücü forması hediye etti ve kendisine takımının maçlarına davet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow