hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Kocaispir: Barış ve huzur istiyorsak güçlü olmalıyız

    Başkan Kocaispir: Barış ve huzur istiyorsak güçlü olmalıyız
    expand

    Başkan Kocaispir: Barış ve huzur istiyorsak güçlü olmalıyız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi, mart ayı olağan meclis toplantısı İdlib şehitleri için okunan dularla başladı. Meclisin açılında konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "Bir ve beraberlik içinde devletimizin, ordumuzun yanındayız. Barış ve huzur istiyorsak güçlü olmalıyız" dedi.
    Yüreğir Belediyesi mart ayı olağan meclis oturumu geçtiğimiz günlerde İdlib’te rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit düşen 34 asker için okunan fatiha ile açıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocaispir, "Biz farklı siyasi görüşlerden olsak da bu vatan hepimizin vatanı. Biz buradayız. Burada yaşıyoruz ve burada öleceğiz. Bu toprakları vatan bilmiş tüm kardeşlerimiz ile bir ve beraberlik içerisinde bu zor zamanlarda devletimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız" diye konuştu.  
    'Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok' diyen Başkan Kocaispir, Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek göstererek, "Barış ve huzur istiyorsak güçlü olmalıyız. Hatay’ın ana vatana katılması için hasta yatağından gelip Adana’da bu işi takip eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yaklaşımını hiç unutmayalım. 'Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' demişti. Evet, biz asker bir millet, asker bir toplumuz. Ama savaş istemiyoruz. Burada huzur içerisinde yaşamak istiyorsak bir ve beraber olmalıyız. Bilinmelidir ki Hatay’ı kendi toprakları içerisinde göstermek isteyen hastalıklı zihniyete bu millet asla müsaade etmeyecektir" dedi.
    Gündem dışı söz alan mecliste grubu olan partilerin grup sözcüleri ise konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow