hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Sözlü, projelerini tanıttı

    Başkan Sözlü, projelerini tanıttı
    expand

    Başkan Sözlü, projelerini tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA) - ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü, 'Vizyon 2023 Proje' tanıtım toplantısı ile projelerini tanıttı. 
    Sheraton Otel'de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısının sunuculuğunu televizyoncu Saba Tümer yaptı. Burada konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana'mızı farklı başlıklar altında 2023'e taşıyacak, Adana'nın orta vadede 50, uzun vadede 100 yılını projelerimizle tasarladık. Bu projelerimizi sizinle paylaşacak olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu. 
    Sözlü, proje kapsamında 5 Ocak Millet Bahçesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı, Adalet Parkı, Portakal Çiçeği Parkı, Ziyapaşa Kentsel Dönüşüm Alanı, Yaşar Kemal Spor Kampusu, Masal Park, Adana Bilim ve Kültür Merkezleri'nin planlandığını açıkladı. Vizyon 2023 Projeleri kapsamında planlanan 'Yeşil Kent Adana Projesi' ile ilgili bilgiler veren Sözlü, "İsim babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu millet bahçelerini, kentimize kazandırarak daha yeşil bir çehre kazandıracağız. Yeni stadyumun yapılmasıyla, eski stadın bulunduğu yere 5 Ocak Millet Bahçesi'ni, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız. Özellikle Seyhan Baraj Gölü havzasında yapacağımız rekreasyon projeleriyle, EXPO 2023'e talip olmak istiyoruz" dedi.
    "METRONUN 2'NCU VE 3'NCÜ ETABI YAPILACAK"
    Sözlü, Ulaşım Ağı Projeleri kapsamında 5 yeni otoyol bağlantısı, D-400 Bulvarı üzerine yapılacak düzenlemeler, Adana Ray Projesi, Adana Metrosu'na yapılacak 2'nci ve 3'üncü etaplar ve yapılacak yeni köprüler ile Adana'nın ulaşımının rahatlatılacağını kaydetti. Planlanan diğer bir proje olan 'Ulaşım Ağı Projeleri' hakkında da bilgiler aktaran Sözlü, "Adana'nın akşam trafiği, önümüzdeki yıllar da daha da yoğunlaşacak. Bunu önleyebilmek için şehir içi ulaşımda otoyol vazgeçilmez bir unsurdur. Adana'daki otoyol uzunluğunu arttırarak, trafiği rahatlatacağız. Ayrıca 'Adana ray' da yüksek hızlı tren hattıyla beraber, Türkiye'nin gelecek 200 yılını TCDD ile işbirliğiyle planladık. Ayrıca Merkez Tren Garı'ndan Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar bir banliyö hattı da planladık. Bu banliyö ile günlük 100 bin kişiyi taşıyacağımızı düşünüyoruz. Ulaşım konusuna özellikle ağırlık vererek, 10 bin yaşında olan Adana'yı daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" diye konuştu.
    'TARİHİ DOKU KORUNACAK'
    Sözlü, Adana'nın tarihi dokusunu yeniden düzenlemek için Tarihi Kent Adana Projesi kapsamında İnönü ve Türkkuşu Meydanları, Kurtuluş Müzesi ve Miralay Meydanı, Zübeyde Hanım Barış Adası, Kordon Kayalıbağ, Kale Kapısı Meydanı, Ulus Yaya Köprüsü ve Karşıyaka Parkı, Ramazanoğlu Meydanı ve Çarşısı, Ağca Mescit, İnkılap Mektebi, Yeni Han ve Lüks Otel, Lokman Hekim İnteraktif Ecza Müzesi, Vakıflar Çarşısı, 5 Ocak Meydanı, Bebekli Kilise Avlu Meydanı, Tepebağ Arkeopark Projesi'ni kente kazandıracaklarını ifade etti. Adana'nın tarihi binalarının yeniden restore edilip, çevresindeki bina kirliliğinden kurtarılarak vatandaşlara hizmet sunacağını dile getiren Sözlü, "Tarihi değerlerimiz, beton yığınlarının arasında kayboldu gitti. Biz bu projemizi bir seçim kaygısıyla değil, tarihi ve kültürel mirasımıza hürmetle yapacağız. Bu çalışmalar, üzerinde yaşadığımız vatanı bize bırakan ecdadımıza karşı bir borçtur. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Ayrıca Adana'da faal tek kilise olan Bebekli Kilise'nin de restore çalışmalarıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni Zelanda'da yaşanan olayların ardından, Müslümanların da diğer dinlere ne kadar hoşgörülü olduğunu göstermek adına önemli bir çalışma olacaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow