hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye 42 bin 500 lavanta fidesi

    Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye 42 bin 500 lavanta fidesi
    expand

    Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye 42 bin 500 lavanta fidesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi Pozantı ve Aladağ ilçelerinde, kırsaldaki sosyoekonomiyi geliştirmek amacıyla lavanta fidesi dağıttı.
    Büyükşehir Belediyesi, dikimini ve üretimini teşvik etmek amacıyla Aladağ ilçesinde 25 bin 500, Pozantı ilçesinde de 17 bin lavanta fidesi dağıttı. Pozantı, Karaisalı ve Aladağ’ı lavanta cenneti haline getirmek istediğini belirten Başkan Karalar, “Dağlık, toprağı az olan yerlerde bir endüstri ürünü olan lavanta, görseli insanı çok mutlu ediyor, rahatlatıyor. Kokusu, yağı dünyada çok önemli. Bunların önemini bilin. Türkiye’de bu artıyor. Adana’da lavanta üretimi arttığında biz bir tesis kuracağız, lavantalarınızı sizden alacağız, endüstriyel ürün haline getirip daha çok para kazanmanızı sağlayacağız. Dönümden yaklaşık 1 ton ürün alabilirsiniz. Lavantanın kilosu şu anda en az 5 liradır. Dönümden 5 bin lira para kazanılabilir” dedi.

    ADANA’NIN MAKUS TALİHİ KIRILACAK
    Lavantanın üretim ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler aktaran Başkan Karalar, milli ekonomiye ekstra gelir getireceklerini ifade ederek, “Uçucu yağı en fazla kozmetik ve parfüm sanayisinde kullanılan lavanta, sabun ve ilaç sanayisinde de kullanılabiliyor. Çiçeklerinin şifa verici özellikleriyle çay şeklinde de kullanılırken, lavanta çiçeklerinden elde edilen bal daha çok para ediyor. Amacımız kırsaldaki vatandaşlarımızın sosyoekonomik seviyesini yükseltmek, küçük aile işletmelerini canlandırmak, kooperatif kültürünü hayata geçirmek, yerinde istihdam sağlayarak insanların yaşadıkları yerde mutlu olmasını sağlamaktır” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow