hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir kendi durağını üretiyor

    Büyükşehir kendi durağını üretiyor
    expand

    Büyükşehir kendi durağını üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi kent genelinde otobüs duraklarını kendi bünyesinde imal ederek tasarruf sağlıyor. Belediyenin demir profil ve ahşaptan yaptığı duraklar estetik açıdan beğenilirken, satın alınmasına oranla ucuza mal edilerek de vatandaşların parası korunuyor.
    Büyükşehir Belediyesi kendi personeliyle imal ettiği otobüs durakları ile hem kent görünümüne estetik bir değişim katıyor hem de bütçede tasarruf sağlıyor. Daha önce satın alınarak temin edilen otobüs durakları, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Park Bahçeler Daire Başkanlğı’nın birlikte kurduğu atölyede, belediyenin bir çok biriminden personel çalışmasıyla imal ediliyor.
    KAMELYA TARZI DURAK
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla başlatılan Büyükşehir’in yeni uygulaması ile kentte bulunan 140 durağın maliyetinde yaklaşık yüzde 80 oranında tasarruf sağlanıyor. Demir iskelet ve ahşap malzeme ile kamelya görünümüyle üretilen duraklardan ayda 40 adet üretiliyor.
    Kamelya görünümüyle kent estetiğine görünüm olarak farklı bir tarz kazandıran duraklar, kent merkezi ve ilçelerde kullanılıyor. Ahşap olması nedeniyle daha sağlıklı olan duraklar halkın yaz aylarında Adana’nın sıcak güneşinden, kışın da yağmurlardan korunmasını sağlıyor. Belediye personelinin ürettiği durakların eskisine oranla daha büyük olması ve daha fazla vatandaşın aynı anda yararlanabilmesi de bir başka avantaj olarak öne çıkıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow