hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceyhan Belediyesi’nin ikinci kreşi açıldı

    Ceyhan Belediyesi’nin ikinci kreşi açıldı
    expand

    Ceyhan Belediyesi’nin ikinci kreşi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediyesi’nin Her Mahallede Bir Kreş Projesi kapsamında ilçedeki ikinci kreşi hizmete açıldı.
    Ceyhan Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerine bir yenisi daha ekleyerek, Her Mahallede Bir Kreş Projesi kapsamında ikinci kreşini açtı. Meral Akşener'in ismi verilerek açılan kreşin sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arası hizmet vereceği bildirildi. Ceyhan Belediyesi Kreş Müdürlüğü, 80 öğrenci kapasiteli kreşin yeni kayıtları devam ederken, koronavirüs salgını nedeniyle çocuklar için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve sınıfları yarı yarıya düşürdüklerini belirtti.
    Ceyhan Belediyesi olarak kreşlerin çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını ifade eden Başkan Erdem, şunları söyledi:
    “Kreşimiz 3-6 yaş arası çocuklarımızı kapsıyor. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde düzenli oyun, uyku ve yemek saatlerimizle çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak gelişimlerine destek olacağız. Kreşimiz 4 sınıftan oluşup çocuklarımız için geniş ve ferah bir ortam sağlamaya özen gösterdik. Pandemi sürecinde sınıf kapasitelerini 20’den 10'a düşürdük. Çocukların periyodik saatler de ateş ölçümleri yapılacak. Beslenme listeleri gıda mühendisleri tarafından protein ve kalorilerine göre aylık olarak hazırlanacak. Ailelere haftalık olarak beslenme listeleri verilecek. Ekiplerimiz tarafından aynı zamanda günlük olarak kreş dezenfektesi sağlanacak. Tüm Ceyhanlı ebeveynlerini kreşimize davet ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarına ışık tutmayı, ailelerin ise iş hayatından geri kalmamalarını sağlamayı hedefliyoruz.”

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow