hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun AB projeleri başarısı

    ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun AB projeleri başarısı
    expand

    ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun AB projeleri başarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen iki projede ortak olarak yer aldı. 
    Her iki projenin de yürütücüleri olan Dr. Öğr. Üyesi Figen Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Eda Kahyalar, farklı Avrupa ülkelerinden kurumların ortaklığıyla yapılan bu projelerin üniversitenin uluslararası platformda tanınırlığını arttırmada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Kahyalar, projeleri hakkında bilgiler verdi. İki yıllık bir proje olan 'A Global Virtual Village for Languages and Art' (ARTinLAN) projesinin, 2020 yılının Ağustos ayında tamamlanacağını belirten proje yürütücüleri, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İsveç, Polonya ve Türkiye ortaklığıyla yapılan ARTinLAN projesinin temel amacının yabancı dil öğretimine sanatın dahil edildiği bir yöntem geliştirmek ve Avrupa çapında öğretmenleri ve öğrencileri çevrimiçi bir platformda bir araya getirmek olduğunu söyledi. Proje yöneticileri ayrıca, projede geliştirilen yöntemin Türkiye’deki pilot uygulamasını yapan beş yabancı dil öğretmeninin proje kapsamında Çek Cumhuriyeti’nde yapılan öğretmen eğitimi kursuna götürülerek okul-üniversite işbirliğine de katkıda bulunulduğunu ifade etti.

    ÇÜ PROJEDE YER ALDI
    ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun ortak olduğu ikinci projenin ise kurumun daha önceden tamamladığı bir AB projesinin devamı niteliğinde olduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Figen Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Eda Kahyalar, bu projenin 2021 yılının Şubat ayında tamamlanacak olan “Music for Children’s Multicultural Learning” (MUSILIB) olduğunu söyledi. Proje ile ilgili bilgi aktaran yürütücüler şunları kaydetti:
    “Türkçe dahil 12 farklı dilde geleneksel ve çağdaş çocuk hikâyelerinin olduğu MultiLib elektronik kütüphanesi zenginleştiriliyor ve bu kütüphaneye başka bir kültürel unsur olan müzik ekleniyor. Finlandiya, Belçika, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Yunanistan ve Türkiye ortaklığında yürütülen MUSILIB projesinin çıktılarıyla çok kültürlülüğün, sosyal uyumun, farklılıklara saygının ve uyumlu ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, AB tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenmek üzere onaylanan ve Danimarka’da Municipality of Vejle kurumunun koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Who Conducts the Orchestra?” adlı projede de ortak olarak yer alacak.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow