hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Belediyesi'nin toplu tapu dağıtım töreninde 'yetki' tartışması

    Çukurova Belediyesinin toplu tapu dağıtım töreninde yetki tartışması
    expand

    Çukurova Belediyesi'nin toplu tapu dağıtım töreninde 'yetki' tartışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri PİR/ADANA, (DHA)- AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, 25 yıllık  imar sorunu çözülen Çukurova ilçesindeki Şambayat, Kabasakal bölgesindeki hak sahiplerine toplu tapu teslim töreni düzenleyecek olan CHP'li Çukurova Belediyesi’ne tepki göstererek, “Belediyeler tapu dağıtım töreni düzenleyemezler. Tapu verme işleri tapu müdürlüklerine aittir” dedi.
    Toplamda 16 bin hak sahibinin tapularına kavuşmasını sağlayacak imar düzenlemesini çeşitli kurumların paydaşlığıyla yapan Çukurova Belediyesi, bugün saat 16.00’da Manuş Baba konseriyle toplu tapu dağıtım töreni düzenleyeceğini açıkladı. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ise belediyelerin böyle bir yetkisi olmadığını savundu. 25 yıllık imar sorununu çözen resmi kurumlar ile Çukurova Belediyesi’ne teşekkür eden Mehmet Ay, tapuların 3 Ocak 2020 tarihinde Çukurova Tapu Müdürlüğü tarafından dağıtılmaya başlandığını ve 60 kişinin tapularını aldığını kaydetti.
    Ay, Çukurova Belediyesi’nin yapacağı toplu tapu dağıtım törenine ilişkin şu bilgileri aktardı:
    "Çukurova Tapu Müdürlüğü’nün 60 vatandaşa verdiği tapuları vatandaştan alıp, törende tekrar sunması söz konusuysa bu komedidir. Eğer dün akşam sosyal medyada Çukurova Tapu Müdürlüğü tarafından Çukurova Belediyesi’ne gönderilen tapu örnekleri dağıtılacaksa bu daha da komiktir. Çünkü, bu düzenlemeyle birlikte yaklaşık bin adet parsel ve ada oluşmuştur. Bu çalışma neticesinde ilgili tapu müdürlüğü tarafından 6 aylık bir çalışma sonucunda bu tapular oluşturulmuştur ve imar düzenlemesinde yetkili olan Çukurova Belediyesi’ne aynen şöyle bilgi verilmiştir; ‘Yapılan imar düzenlemesiyle birlikte oluşan bin adaya ilişkin her bir ada için bir tapu ve arkasında ilgilileri olan tapu örnekleri tarafınıza gönderilmiştir. Kendi kayıtlarınızdaki bilgiyle tapu kayıtlarının karşılaştırılıp varsa bir eksikliğin tarafımıza bildirilmesi’ noktasında bu belge gönderilmiştir.”
    HUKUKA AYKIRI
    Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ve bu organizasyonda ismi geçenleri uyaran Ay, “Bu belge Çukurova Tapu Müdürlüğü tarafından belediyeye gönderilen ve kontrol amacı içeren tapulardır. Bu tapuların fotokopi yoluyla ‘aslı gibidir’ şeklinde çoğaltılarak vatandaşlara dağıtılması komedidir ve hukuka aykırıdır. Biz hala zaman varken yetkililerin bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Hukuk devletinde belediyelerin tapu dağıtması söz konusu değildir” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow