hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu

    Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu
    expand

    Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hasat Bayramı” bu yıl da coşkuyla kutlandı.
    ÇÜ yerleşkesi içindeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde düzenlenen Hasat Bayramı’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan, akademisyenler ve idari personel katıldı.
    Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Bülent Torun hasadın harcanan emeğin, sabırla bekleyişin, bolluğun, bereketin, geleceğe bırakılan umudun paylaşıldığı bir bayram olduğunu ifade etti. 
    Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise tarımın Anadolu topraklarında yalnızca ekonomik bir faaliyet değil aynı zamanda bir gelenek ve kültür olayı olduğunu anımsattı. Prof. Dr. Kibar, “İlimizin tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesinde kuşkusuz Üniversitemizin ve Ziraat Fakültemizin katkıları herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Burada yapılan her türlü çalışmayı takdirle karşıladığımızı vurgulamak istiyorum. Araştırma ve Uygulama konusunda çiftçimize en güzel rehberliği yapan Ziraat Fakültemiz, geleceğimiz için de çok verimli katkılarda bulunacaktır" dedi.  Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, buğday hasadının yapıldığı alana geçti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar biçerdövere binerek hasadı başlattı. İlk buğday hasadını yapan Prof. Dr. Kibar ve protokol üyeleri anı fotoğrafı çektirdi. Etkinlik geleneksel Hasat Bayramı yemeğiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow