hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova'da Atatürk Kadın Yaşam Köyü kadınlara umut oluyor

    Çukurovada Atatürk Kadın Yaşam Köyü kadınlara umut oluyor
    expand

    Çukurova'da Atatürk Kadın Yaşam Köyü kadınlara umut oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi’nin Atatürk Kadın Yaşam Köyü'nde kağıt heykel ve rölyef kursu açıldı. 
    El sanatlarının pek çok dalından, görsel sanatlara, müzikten, sahne sanatlarına kadar, 62 branşta ve 13 merkezde meslek ve sanat kursları veren Atatürk Kadın Yaşam Köyü'nde bu kez ileri dönüşüm tekniği ve sanatın yaratıcı yanının buluştuğu kağıt heykel ve rölyef kursu açıldı. Uzman eğitmenler tarafından verilen ve 3 ay süren kursta Çukurovalılar, atık malzemeleri ham maddeye çevirerek, hem meslek öğreniyor, hem de ortaya çıkardıkları ürünleri satarak, ekonomilerine yeni kazanımlar ekliyor.
    Kursta her evde olan atık kağıt, pet şişeler, cam şişeler, kartonlar, yumurta kapları gibi kullanılmayan çöpe gidecek olan atıl ev gereçleri, ham madde olarak alınıyor, ıslak kağıt ve tutkallarla şekillenerek değerli yeni objelere, eşyalara dönüşüyor. Kursa katılan kadınlar ayrıca sanatın rahatlatıcı yanıyla rehabilite olduklarını, hobi olarak başladıkları kursta, peçete rulosunu bile değerlendirdiklerini, artık her şeyi çöpe atmadan önce iki kere düşündüklerini söyledi. Yaptıkları ürünleri çeşitli platformlarda ve çevrelerinde satarak ev ekonomisine de katkıda bulunduklarını anlatan kadınlar, geri dönüşüm projesiyle çalışan kağıt heykel kursuna katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.
    Atatürk Yaşam Köyü’nün, Türkiye’ye örnek bir tesis olduğunu söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, binlerce Çukurovalıya yeni yetenekler ve yeni iş imkanları oluşturdukları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Tüm kadınları meslek ve hobi kurslarına davet eden Çetin, hem yeteneklerini keşfetmelerini, hem de sanatın yaratıcı ve bir o kadar da rahatlatıcı yanını görmelerini istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow