hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhur İttifakı'ndan esnafa pandemi desteği

    Cumhur İttifakından esnafa pandemi desteği
    expand

    Cumhur İttifakı'ndan esnafa pandemi desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Cumhur İttifakı üyeleri, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden olumsuz yönde etkilenen kıraathane, çay bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu işletmecilerine maddi yardım yapılmasına, belediyeye ait binalardaki kiracıların desteklenmesine ve Kozan ilçesinde geçen yaz çıkan orman yangınında zarar gören arıcılara kovan desteği sağlanmasına karar verdi.
    AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Cumhur İttifakı'nın Adana'nın ve Adanalı'nın yararına olan konularda duyarlılık göstermeye devam ettiğini söyledi. Yapılan ortak açıklamada, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin, kıraathane, çay bahçesi, internet kafe ve elektronik oyun salonu işletmecileri ile belediyeye ait taşınmazlarda kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf ile Kozan'daki yangından zarar gören arıcılara destek sağlanması için Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ortak karar aldığı bildirildi.
    KİRA DESTEĞİ
    Alınan kararlar, belediyeye ait taşınmazlarda kiracı olarak faaliyet gösteren esnafa, salgına karşı alınan önlemlerden etkilenme durumlarına göre, kira indirimi veya ertelemesi, faaliyette bulunmadıkları aylara ait kira bedellerinin tahsil edilmemesi, kira sözleşmesinin sürelerinin uzatılması gibi yardımları kapsıyor.
    MADDİ DESTEK
    Planlama, koronavirüs salgını sürecinde salgının yayılımını azaltmak adına faaliyetleri genelge ile durdurulan kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, internet kafe ve elektronik oyun salonu işletmecilerine bin lira, çalışanına 500 lira yardım yapılmasını içeriyor. Ayrıca, Kozan'ın Çamlarca ve Çürüklü Mahalleleri'nde arıları ve kovanları yanan 14 arı yetiştiricisine zararlarının yüzde 25'i oranında acilen arı ve arılı kovan desteği sağlanması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow