hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirdağ: Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak

    Demirdağ: Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak
    expand

    Demirdağ: Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri PİR/ ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, mecliste yaptığı konuşmada, partisinin 53’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak” dedi.
    Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumu, 2’nci Başkanvekili Mustafa Bayar başkanlığında dün belediye tiyatrosunda yapıldı. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yönetiminin Mart 2019’da görevi devraldıktan sonra zarar ettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldığı ancak şu sıra yeniden açılması gündeme gelen ‘gençlik merkezleri’ hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gülaçtı, “Adanamız’ın dört bir yanında gençlerimize ücretsiz şekilde hizmet veren ve sadece son yıl 36 bin ön başvuru alan, 11 bin öğrencimize hizmet veren ve dershane, özel ders ücreti ödeyemeyen dar gelirli aileler için büyük bir fırsat olan gençlik merkezleri, zarar ediyor gerekçesi ile kapatılmıştı. Biz o tarihte çıktık ve gençlerimize yapılan böyle önemli bir hizmetten, yüzlerce dar gelirli ailenin büyük bir sorununu çözen bu merkezlerin kapatılmasının yanlış olduğunu, buradan kar beklenmesinin söz konusu dahi olmadığını söyledik. Ancak ne yazık ki yönetim geri adım atmadı ve bu gençlik merkezlerini kapattı. Burada çalışan yüzlerce öğretmen kardeşimiz de işlerinden oldu” dedi.
    ‘GENÇLİK MERKEZLERİNDE 3 YILI KAYBETTİNİZ’
    3 yılın ardından gençlik merkezlerinin yeniden açılacağına dair reklamlar ve hazırlıklar yapıldığını kaydeden Gülaçtı, “Hatta Karataş'ta ve Çakmak Caddesi'nde iki gençlik merkezinin de hazır olduğunu ve sayının çoğalacağını ifade ediyorlar. Bu ne yaman çelişkidir anlamak gerçekten mümkün değil. O dönem kapatılan 17 merkezin kurulu düzeni yok ediliyor, mobilyaları, donanımları, elektronik eşyaları akıbeti belli olmayan bir şekilde kaldırılıyor, 3 yıl sonra yeniden yüz binlerce lira bütçeler harcanarak sil baştan gençlik merkezleri açılıyor. Şimdi soralım, biz bu durumun neresinden tutalım da elimizde kalmasın? Kaybolan 3 yıla mı yanalım. İşlerinden edilen öğretmen kardeşlerimizin düşürüldüğü durumu mu konuşalım? Hazır düzeni dağıtılıp yüzbinlerce lira yeni maliyetle milletimizin parası harcanarak sil baştan düzen kurma çabasını mı eleştirelim. Yazık ediyorsunuz Adanamız’a. Madem 3 yıl sonra bu hatadan dönecektiniz zamanında planlamalarınızı neden doğru yapmadınız da hem gençlerimizin hem dar gelirli ailelerimizin ücretsiz aldığı bu hizmeti yok ettiniz 3 yılı kaybettiniz” diye konuştu.
    MHP’NİN 53’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
    Meclisin Şubat ayı olağan toplantısının ikinci oturumu da bugün 2’nci Başkanvekili Mustafa Bayar başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, partisinin 53’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. Demirdağ, “Davamız, Hakk'ın davası, halkın davası, hakikatin tarafı, hakkı yenmiş gariplerin davasıdır” dedi.
    MHP’nin tarihi köklerini değerlendirmekte güçlük çekenlerin, milliyetçilerin tarihini iyi okumaları gerektiğini söyleyen Demirdağ, “Türk milliyetçileri olmasaydı devlet imparatorluğunun altından yeni bir devlet nasıl çıkardı? Balkan savaşlarının ızdırapları, 2’nci dünya savaşının kayıpları, acıları nasıl ve hangi vasıtalarla telafi edilebilirdi? Biliyoruz ve görüyoruz ki Türk milletinin ezeli meziyetlerinden, emsalsiz faziletlerinden, yüksek kabiliyetinden habersiz olanların milli ve manevi değerleri bilmesi, bunlara sadakat göstermesi hayal ötesi bir beklentidir. Bir defa herkesin kabul etmesi gerekir ki MHP bu ülkenin dama taşlarından bir tanesidir. MHP, Türkiye’nin lehine ve yararına olmadığına inandığı her tahrik veya teşebbüs karşısında tek başına kalsa da sonuna kadar direnmiştir. Bu meşru direniş ve mücadele bundan sonra da aynen korunacaktır. MHP teslim alınmadan bu vatanı bölemezsiniz, bu devleti yıkamazsınız, bu milleti karanlığa çekemezsiniz. Bu bizi vazgeçilmez gerçeğe ulaştırır ki o da ebedi vatanımıza, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında milli birlik ve kardeşliği yaşamaktan başka tercihimiz olmadığıdır. Buna tamam diyen kim varsa geleceğimiz onlarla birdir ve aynıdır. 21’inci yüzyıl rotasını çizmek, geçmiş yüzyılın acı tatlı tecrübelerinden sonuçlar çıkarmak ancak sorumlu ahlaklı milli ve dirayetli fikri adamların marifetidir. Bu marifet MHP’de vardır. Tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını kaybeden kahraman ecdadımızı, terörle mücadele ederken şehit olan güvenlik güçlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Partimizin kurucusu merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş ile ebediyete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarımıza, ülkücü şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sonuç itibarıyla düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak” ifadelerini kullandı.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow