hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğaseverlerin dere keyfi

    Doğaseverlerin dere keyfi
    expand

    Doğaseverlerin dere keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü üyeleri (PRODOSS), Mersin’in Mezitli ilçesi Tol deresinde doğa yürüyüşü yaptı.
    Akarca yaylasından 12 kilometrelik yürüyüşe başlayan doğaseverler, orman yolunu kullanarak Tol Deresi'ne indi. Kanyon, orman dokusu ve dere içinde bulunan eski kervan yolunda yürüyen doğa tutkunları muhteşem ambiyansa hayran kaldı. Tol Deresi kenarında bulunan Çocuk Doğa Eğitim Kampı'nda fotoğraf molası veren Adanalı doğaseverlerin dere keyfi yürüyüşü Takanlı Yaylası'nda son buldu. Portakal bahçeleri arasında mola veren kulüp üyeleri, yöre insanından portakal, mandalina turp ve yeşil sebzeler satın alarak ayrıca eko katkı yarattı.
    PRODOSS Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, “bu hafta ki yürüyüşümüz de Tol deresi kenarı vadi içinde bulunan çocukların doğal ortamda yaşamı öğrenmesi için kurulan Çocuk köyünü gören doğaseverler oldukça şaşırdı. Asırlar öncesine dayanan kervan yolu patikası ve kanyon içi manzaralar katılımcıları mest etti. Böyle ilginç ve yürürken bizi geçmişe götüren bir coğrafyada yürümek çok keyifliydi” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow