hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duayen gazeteci Çakın'ın Kıbrıs fotoğrafları, gazilerin albümünde

    Duayen gazeteci Çakının Kıbrıs fotoğrafları, gazilerin albümünde
    expand

    Duayen gazeteci Çakın'ın Kıbrıs fotoğrafları, gazilerin albümünde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- TÜRKİYE Muharip Gaziler Derneği tarafından hazırlanan ‘Fotoğraflarla Kıbrıs Barış Harekatı’ başlıklı fotoğraf albümünde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti geçmiş dönem başkanlarından gazeteci Kurtar Çakın’ın da fotoğrafları yer aldı. 
    Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin geçmiş dönem başkanlarından gazeteci Kurtar Çakın'ın, Kıbrıs'taki Muratağa ile Atlılar köylerindeki katliam karelerinin de yer aldığı, döneme damgasını vuran savaş fotoğrafları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından 'Fotoğraflarla Kıbrıs Barış Harekatı' başlıklı fotoğraf albümünde yer aldı.
    Derneğin Genel Başkanı emekli albay Şükrü Tandoğan, gelecek nesillerin savaşı unutmaması için albümün oldukça değerli olduğunu söyledi. Tandoğan, basılan albümün Türkiye genelinde kamu kurumlarına dağıtıldığını kaydetti.
    Duayen gazeteci Kurtar Çakın ise 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında adada 45 gün görev yaptığını ve çektiği fotoğraflarla dünya gündemine oturduğunu belirterek, “Açtığım onlarca serginin ardından tarafımdan istenilen fotoğraf karelerimin albümde de yer alması gurur kaynağıdır” dedi. 
    Albümde ayrıca harekatta görev yapan bir başka gazeteci Ergin Konuksever’in de fotoğrafları yer aldı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow