hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel'den ATB'ye ziyaret

    Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Vielden ATBye ziyaret
    expand

    Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel'den ATB'ye ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- FRANSA Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, Tarım Ataşesi Bozkurt Özserezli ile Adana Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti.
    ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış ile Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk'ün konuk ettiği Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, tarımsal politikalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarım ve tarımsal ürünlerin işlenmesinin sahada nasıl gerçekleştiğini yerinde görmek için ATB'yi ziyaret ettiğini anlatan François Viel, "Final olarak tarımsal ürünler burada satılıyor. Tesisleri gezdim, hayranlıkla izledim. Yüz yıldan fazla tarihi olan borsa, modern bir komplekse dönüştürülmüş. Kullanılan teknoloji çok ileri, hayran oldum. Diğer taraftan da tarım ürünlerinin depolanması ve elektronik ortamda satışı da mükemmel. Bölgeyi tanımaktan mutluluk duyuyorum. Benim arzum Fransa ve Türkiye arasında ticari işbirliktelikleri kurabilmek. Bu hususta fikirler almaya geldim. Ben biliyorum ki ticaret borsaları coğrafi işaret konusunda da öncü olan kuruluşlardır" dedi.

    'FRANSA İLE TİCARİ İLİŞKİLERDE KÖPRÜ OLURUZ'
    Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise, "Tarım denildiğinde akla ilk Çukurova gelir, Adana gelir. Çay ve fındığın dışında stratejik tüm ürün kotasyonu bölgemizde yetişmektedir. Coğrafi işaret olarak Çukurova pamuğunu bu yıl alıyoruz. İlimizin diğer değerlerine de sahip çıkacağız. İşlem hacmi bakımından Türkiye’nin en önde gelen borsaları içerisinde yer alıyoruz. Örnek bir borsa olduk. Üyelerimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Fransa ile ticari ilişkileri olan üyelerimiz bulunmaktadır. Ama bu ticari ilişkiyi tüm üyelerimizle geliştirmek isteriz. Bu anlamda Adana Ticaret Borsası olarak buna köprü olmaya her zaman hazırız. Çünkü borsalar ticaret yapan değil, hizmet üreten yerlerdir. Ekonominin dinamikleridir. Sizleri misafir etmekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow