hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gündüz Bakımevi ve metro istasyonları dezenfekte edildi

    Gündüz Bakımevi ve metro istasyonları dezenfekte edildi
    expand

    Gündüz Bakımevi ve metro istasyonları dezenfekte edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi kontrollü normal hayata geçiş döneminde bünyesinde bulunan gündüz bakımevi ile metro istasyonlarında dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.
    Koronavirüsle mücadele kapsamında kapanan anaokulları, kreşler ve gündüz bakımevleri, yeni normalleşme dönemine geçilmesiyle 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kapılarını açtı. Bu kapsamda harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan gündüz bakımevinde temizlik ve dezenfekte işlemi gerçekleştirerek tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Alınan tedbirler kapsamında sınıflarda öğrenci kapasitesi yüzde elli oranında düşürüldü. Gün içerisinde ziyaretçi yasağı getirilen gündüz bakımevinde, mesai saatinden itibaren personele dışarı çıkma yasağı getirildi. Personel ve çocuklar dışarıdan bakımevine geldikleri anda kıyafetleri değiştirilerek yeni kıyafetlerini giyiyor. Özellikle temas yoğunluğunun yüksek olduğu alanlar ilaçlanırken, oyuncaklar, masa ve sandalyeler deterjanlı sularla silindi. Maske ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan gündüz bakımevinde her hafta geniş kapsamlı dezenfektan ve temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz -15 Ağustos tarihlerinde ön kayıtlara başlayacak olan gündüz bakımevinde kurum personeline öncelik verileceği, yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağı bildirildi.
    METRODA DEZENFEKTE
    Büyükşehir Belediyesi ekipleri metro ve metro istasyonlarında da dezenfekte ve temizlik yaptı. Temasın yoğun olduğu metro istasyonundaki yürüyen merdivenler, turnikeler, asansörler ile vagonlar baştan aşağı temizlenip dezenfekte edildi. Ortak alanlarda temizliğe ve hijyene en üst düzeyde dikkat gösterdiklerini söyleyen ekipler, vatandaşların da sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına özen göstererek hem kendilerini hem de sevdiklerini korumaları gerektiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow