hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay'dan, Kozan'da yangından etkilenen köylülere 3 öğün yemek

    Kızılaydan, Kozanda yangından etkilenen köylülere 3 öğün yemek
    expand

    Kızılay'dan, Kozan'da yangından etkilenen köylülere 3 öğün yemek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- TÜRK Kızılayı Adana Şubesi, Kozan'daki orman yangınında mağdur olan köylere ve görev yapan ekibe yardım ulaştırıyor.
    Kızılay Adana Şubesi, Kozan ilçesinde 23 Ağustos günü 3 farklı noktada ortaya çıkan ve 200 hektarın üzerinde orman arazisinin yok olmasına neden olan yangından etkilenen vatandaşlara ve yangını söndürmek için mücadele eden kamu personellerine destek için sahada yerini aldı.  Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, afet bölgesini ziyaret etti. Saygılı, Kızılay olarak yangında mağdur olan vatandaşların ve afete müdahale eden kamu çalışanlarının yanlarında olduklarını dile getirdi. Yangının başladığı ilk günden itibaren Kızılay Adana Şubesi olarak afet bölgesinde yardım ve destek için yerlerini aldıklarını belirten Saygılı, yangın zedelere ve canlarını ortaya koyarak afetin önüne geçmeye çalışan itfaiye memurlarına ve işçilere 3 öğün yemek ikramında bulunduklarını kaydetti. 
    İlk günden itibaren yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Saygılı, "Ciğerlerimiz yanıyor, cennet vatanımızın her karış toprağına, ormanlarına sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir. Bize emanet edilen ve gelecek nesillerimizin yegane miraslarından olan orman arazileri, şehrimizin, ülkemizin akciğerleridir. Nasıl vatanımızın taşına toprağına sahip çıkıyor canımız pahasına koruyorsak, bu ormanları da korumak başlıca görevlerimizdendir" dedi. 
    800 evin tahliye edildiği, 12 evin kullanılamaz hale geldiği yangından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Saygılı, Kızılay’ın afet  bölgesinde mağdur olan vatandaşlara yardımlarına devam edileceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow