hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı

    Kozanın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı
    expand

    Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)-ADANA'nın Kozan ilçesinin düşman işgalden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında kısıtlı etkinliklerle kutlandı.

    İlçede düşman işgalinden kurtuluşun 100'üncü yılı kutlamaları dün akşam saatlerinde belediye hoparlöründen mehter marşlarının okunması ile başladı. Saat 22.00'da yine belediye hoparlöründen İstiklal Marşı çalınırken, vatandaşlar da saygı duruşunda bulunup marşa eşlik etti. Belediye ekipleri tarafından Göçyolu üzerinde havai fişek gösterisi yapıldı. Sabahın ilk saatlerinde devam eden etkinlikler Kozan Kalesi'nden 7 pare top atışı ile devam etti. Hoş Kadem Camisi'nde temsili olarak çekilen düşman bayrağı indirilip, eli zincirlerle bağlı Hürriyet Kızı esaretten kurtarıldı, işgalin kara günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak minareye Türk Bayrağı çekildi ve ezan okundu. 
    Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ilçenin düşman işgalinden kurtuluşun 100'üncü yılı kapsamında bir konuşma yaptı. İlçe Müftüsü Celil Karaca, dua okudu. 
    Kozan'ın kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Saim Bey ve şehitlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Okunan duanın ardından tüm şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow