hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narenciyedeki zararı inceleyen TARSİM'den Vali Demirtaş'a ziyaret

    Narenciyedeki zararı inceleyen TARSİMden Vali Demirtaşa ziyaret
    expand

    Narenciyedeki zararı inceleyen TARSİM'den Vali Demirtaş'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA ve çevre illerde aşırı sıcak ve rüzgarın etkisiyle zarar gören narenciye alanlarında incelemede bulunan TARSİM heyeti, Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret ederek bilgi verdi. 

    Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Kamil Özdemir ile TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, TARSİM Adana Bölge Müdürü A. Vahap Kalaycıoğlu, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
    Vali Demirtaş, mayıs ayının son haftalarında Adana ve çevre illerde aşırı sıcak ve rüzgardan zarar gören narenciye, meyve ve hububat alanlarında meydana gelen zararı yerinde inceleyerek tespitte bulunan heyetten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Heyet, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi hakkında da Vali Demirtaş’a bilgiler verdi.
    TARSİM heyetinden tespit çalışmalarının en kısa sürede bitirileceği bilgisini de alan Vali Demirtaş, Adana’nın ülke tarımında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kentin tarımsal potansiyelini daha yukarı çıkaracak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da tarımdan elde edilen gelirin daha da artması için aynı kararlılık içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Demirtaş, çiftçilerin her daim yanında oldukları mesajını verdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow