hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul sporlarında Türkiye derecelerine giren öğrencilere madalyaları verildi

    Okul sporlarında Türkiye derecelerine giren öğrencilere madalyaları verildi
    expand

    Okul sporlarında Türkiye derecelerine giren öğrencilere madalyaları verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA'da 2018-2019 Öğretim Yılı Okul Sporları Türkiye Dereceleri’nde başarı gösteren öğrencilere madalyaları Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından verildi.

    Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda düzenlenen törene katılan Vali Mahmut Demirtaş, son 17 yılda hem okul sporlarına hem de profesyonel sporculara hizmet veren önemli spor tesisleri kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini söyledi. Vali Demirtaş, "Yaptığımız bu çalışmaların neticesinde bugün, Okul Sporları Türkiye Derecelerinde; takım sporlarında 5 Türkiye birinciliği, 5 Türkiye ikinciliği, 3 Türkiye üçüncülüğü ve 4 Türkiye dördüncülüğü kazandık.  Ferdi spor branşlarında ise, 41 Türkiye birinciliği, 36 Türkiye ikinciliği, 51 Türkiye üçüncülüğü ve 13 Türkiye dördüncülüğü elde ettik" dedi. Gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:
    "Medeniyet yolculuğumuzda önümüze koyduğumuz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde, gençlerimizin en önemli rehberinden birinin de spor olduğunu biliyoruz. O sebeple önümüzdeki dönemde de Valilik olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz, ‘Okul Sporları Organizasyonumuzun’ üzerinde daha da hassasiyet göstererek sürdüreceğiz. Tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin en az bir spor dalıyla ilgilenmelerini sağlayacak; evlatlarımızın yeteneklerini, mutlak surette ortaya çıkaracağız."

    Demirtaş, konuşmanın ardından dereceye giren öğrencileri ödüllerini verdi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow