hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis şüphelendi, faciadan dönüldü

    Polis şüphelendi, faciadan dönüldü
    expand

    Polis şüphelendi, faciadan dönüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA'da polisin şüphe üzerine durdurmak istediği, kaçınca da kovaladığı Recep O.'nun (19), yol kenarına attığı güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıyla Polis Haftası etkinliklerinde eylem yapmayı planladığı ortaya çıktı.
    Olay 9 Nisan Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde meydana geldi. Türk Polis Teşkilatı'nın 174. yıl dönümü kuruluş etkinlikleri öncesi kent genelinde güvenlik önlemi alan Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüpheli kaçarken, elinde bulunan cismi, yol kenarına attı. Ekipler ise kovlamaca sonucu Recep O.'yu yakaladı.
    NİTROSELÜLOZ İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ
    Olayın ardından polis, şüphelinin attığı yuvarlak metal parçanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. El yapımı patlayıcı olduğu saptanan parçanın içinde ise demir çivi, bilye, barut, bomba yapımında kullanılan patlamayı ve basınç şiddetini güçlendiren nitroselüloz olduğunu ortaya çıktı.
    Emniyete götürülen şüpheli Recep O. ise patlayıcının kendisine ait olmadığını söyledi. Recep O.'nun parmak izi ise parçanın üzerinde çıktı. Recep O.'nun ayrıca terör örgütü PKK'nın sokak eylemlerine katıldığı da öğrenildi.
    Recep O.'nun Türk Polis Teşkilatı'nın 174. yıl dönümü kuruluş etkinlikleri öncesi kentte devriye gezen polislere eylem yapmaya hazırlandığı da belirlendi. Şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow