hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantı’da karda doğa yürüyüşü

    Pozantı’da karda doğa yürüyüşü
    expand

    Pozantı’da karda doğa yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)- ADANA’nın Pozantı ilçesinde kar yağışını fırsat bilen doğaseverler Elmalı Boğazı’nda doğa yürüyüşüne çıktı.
    Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), Akçatekir Mahallesi’nde, kar kalınlığının yer yer 30 santimi geçtiği Elmalı Boğazı’nda doğa yürüyüşü düzenledi. 12 kilometrelik karlı parkurda yaklaşık 5 saat yürüyen grup üyeleri, anı fotoğrafları çekilip kar manzarasının tadını çıkardı. Hafta sonu kısıtlaması nedeniyle hafta içi gerçekleşen karda doğa yürüyüşüne katılan doğa tutkunları spor yapmanın yanı sıra ayrıca bol bol oksijen depoladı.
    Doğa yürüyüşlerinin insana huzur verdiğini belirten doğasever Evren Akpınar, “Benim için doğa, terapi merkezidir. Doğada geçirilen bir dakika, şehirde geçirilen bir güne bedeldir. Herkese öneririm” dedi.
    Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sema Sevük ise, “Aylardan sonra doğada olmak, özellikle kar parkurunda olmak çok güzel. Muhteşem bir gün” diye konuştu.
    Sağlıklı yaşam için yürümenin çok faydalı olduğunu belirten kulüp liderlerinden Rıfat Mert, şunları söyledi:
    "Bu haftaki yürüyüşümüzü kar üzerinde gerçekleştirdik. Akçatekir Elmalı Boğazı mevkisinde yaklaşık bin 800 rakımlarında yaptığımız etkinliğimize katılan doğaseverler hem bol bol anı fotoğrafları çekildi, hem de eşsiz kar manzarasının keyfini çıkardı. Karda yürümek ayrıca insana bambaşka bir motivasyon sağlıyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow