hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan Belediye Başkanı Akay’dan ortak çalışma mesajı

    Seyhan Belediye Başkanı Akay’dan ortak çalışma mesajı
    expand

    Seyhan Belediye Başkanı Akay’dan ortak çalışma mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay son dönemde bölgede yaşanan olumsuz hava koşulları ve ekonomik sıkıntılar hakkında toplumca birlik olunması gerektiğini ve sorunların bu şekilde aşılacağını söyledi.

    Seyhan Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Akay, ülke geneli ve Çukurova Bölgesi'nde yaşanan şiddetli yağışlar ve ekonomik sıkıntılar konusunda "Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi bu dönemlerde de birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız" dedi.

    Adana ve çevresini etkisi altına alan kuvvetli yağışın ardından yaşanan sel felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akay, meteorolojiden bilgi alır almaz kriz masasını oluşturduklarını kaydetti. Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ile ortak çalışma yürüttüklerini ve sel felakatinin açtığı yaraları kapatmak adına çabaladıklarını söyleyen Akay, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Devletin tüm kurumları ile sahada birlikte hareket etmeye devam ettiklerini vurgulayan Akay, şiddetli yağışın etkisini arttırdığı dönemde kanalara su verilmesi kararının zamanında alamayan sorunlu kişinin de görevden alındığını söyledi.

    SEYHAN BELEDİYESİ'NE 4 MİLYON HİBE

    Sel felaketi sonrası zarar gören bölgelerdeki onarım çalışmaları için devletin belediyeye 4 milyon lira hibe gönderdiğini belirten Başkan Akif Kemal Akay, "Şuan için temel sorunumuz selde hasar gören evlerin küçük bir depremde bile büyük yıkımlara maruz kalabilme riskidir.  Bu nedenle hızlıca kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bu konuda tüm kurumlarla çalışmamız sürüyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow