hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan Belediyesi’nin ürettiği boya ile 113 kamu binası renklendirildi

    Seyhan Belediyesi’nin ürettiği boya ile 113 kamu binası renklendirildi
    expand

    Seyhan Belediyesi’nin ürettiği boya ile 113 kamu binası renklendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi’nin ‘Üreten Seyhan’ sloganıyla kurduğu boya atölyesinde üretilen boya ile belediye ihtiyaçları dışında okul, muhtarlık, ibadethaneler ve diğer kamusal alanlar olmak üzere 113 noktada boyama çalışmaları tamamlandı.
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla kurulan boya atölyesinde, belediye imkanlarıyla üretilen boyalar, belediye ihtiyaçları ve kamu yararına kullanılıyor. Boyalar, belediyenin hizmet alanında ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılarak büyük bir tasarruf sağlanıyor. Belediye ayrıca, kamu işbirliği yaparak ürettiği boyayı, kamu ile de paylaşıyor. Bu çerçevede daha önce Seyhan Kaymakamlığı ve Seyhan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Senin Rengin’ projesine, kendi üretimi 13 ton boya ile katkı sundu.
    BELEDİYE VE KAMUSAL ALANLAR VE İBADETHANELER BOYANDI
    Seyhan Belediyesi, sorumluluk alanı dışında kalan muhtarlıklar, ibadethaneler, okullar, kreşler,  spor kulübü tesisleri, karakol ve nüfus müdürlüğü gibi 113 kamu binası ve ihtiyaç sahibi vatandaşın evleri de renklendirildi. Renklendirme çalışmalarında kamusal renklere uygunluk, kalite, estetik ve dayanıklılık esas alındı.
    ÜRETİMDE, KALİTE, ESTETİK VE UYGUNLUK KRİTERİ ÖN PLANDA
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ‘Üreten Seyhan’ sloganıyla kurulan boya atölyesiyle, belediyenin ihtiyacının yanı sıra kamusal alanlarda da renklendirme çalışması yaptıklarını belirterek, “Boyama çalışmasını, kalite, estetik ve uygunluk kriterleri dikkate alarak tamamladık. Kamusal alanlardaki renklendirme çalışmalarımız sürecek. Boya atölyesi,  dikim atölyesi gibi üretim odaklı projelerimizle hem ucuza mal ediyoruz hem de daha geniş alanlara hizmet etme imkanı buluyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow