hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan Meclisi'nde şehit hassasiyeti

    Seyhan Meclisinde şehit hassasiyeti
    expand

    Seyhan Meclisi'nde şehit hassasiyeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- Seyhan Belediyesi'nin mart ayı birleşiminin ilk oturumu, İdlib’te şehit edilen askerlere ayrıldı. Akif Kemal Akay başkanlığındaki ilk oturumda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi ve dua okutuldu.
    Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan 34 asker Seyhan Belediye Meclisi'nde anıldı. Meclis üyelerinin masası ve salon Türk bayraklarıyla donatıldı. Başkan Akay’ın gelmesiyle Meclisin Mart Ayı ilk oturumunda yoklama yapıldı, gündem dışı konuşmalara ve maddelere geçilmedi. Başkan Akay, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "İdlib’te şehit düşen tüm şehitlere Allahtan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diliyorum. Önemli ve sıkıntılı yıllar geçiriyoruz. 1990’lı yılların sonrasında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 'sınırlar değişecek' demesinden bu yana orta doğuda çok ciddi sıkıntılar yaşandı" dedi.
    Ülke olarak birlik ve bütünlük içinde olunması gereken günlerden geçildiğini vurgulayan Başkan Akay, "Rise’ın bu söylemin ardından başta Arap Baharı olmak üzere, Irak-İran savaşı ve arkasından diğer sorunlar geldi. Bu çıkış noktasından bugüne geldiğimizde ülke olarak o bölgede ciddi sıkıntı yaşadık. Böyle günlerde birliğin bütünlüğün olması gerek. Yakın çevremizde yaşananlar, sonuçta büyük Ortadoğu projesinin yani emperyalistlerin bölgeye bütünüyle hakim olmasının bir parçasıdır. Eğer bunu bölebilirsek hepimiz bu ülkede daha rahat etmiş oluruz" diye konuştu.
    Başkan Akay, meclis üyelerini ve oturumu takip edenleri şehitler için saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nı söylemeye davet etti. Meclis salonunda şehitler için dua okundu. Başkan Akay gündem dışı konuşma yapılmadan ve gündem maddelerine geçilmeden oturumu kapattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow