hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan, öğretmenleri unutmadı

    Seyhan, öğretmenleri unutmadı
    expand

    Seyhan, öğretmenleri unutmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerde yaptığı konuşmada “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru; aklın ve bilimin ışığında, aydın ve çağdaş nesiller yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum” dedi.
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediyeye bağlı olan Tellidere, Gürselpaşa ve Yeşilyurt Mahalleleri’ndeki kreşler ile bazı SEYMER’lerdeki ‘Öğretmenler Günü’ kutlama programlarına katıldı. Ziyaretlerde öğretmenlerin gününü kutlayan Başkan Akay, öğretmenlerin her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakarlık göstererek milletin geleceğini hazırladıklarını ve yeryüzünün en kutsal, en saygın mesleğini icra etmeye devam ettiklerini kaydetti.
    Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünü hatırlatan Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Öğretmenler ülkenin geleceği açısından verdiği katkı çok büyüktür. Ancak öğretmenler; bu katkıyı verirken, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin çabasını zor koşullar altında vermektedir.  Öğretmenlerimiz buna rağmen ülkemizin yarınlarını şekillendirmek için gecesini gündüzüne katmaktadır.  Cehalete karşı savaşır ve Atatürk’ün  ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ sözünü hiç unutmadan çalışır.  Bugün bir kez daha baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru; aklın ve bilimin ışığında, aydın ve çağdaş nesiller yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerin gününü kutluyor.  Başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”
    Başkan Akay, Kreş ve SEYMER’lerdeki etkinlikte pasta kesen öğretmenlerin gününü kutlayarak çocuklara verdikleri eğitim nedeniyle teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow