hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’da kiralık araç dönemi sona eriyor

    Seyhan’da kiralık araç dönemi sona eriyor
    expand

    Seyhan’da kiralık araç dönemi sona eriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, halka hizmet sunarken kullandığı araçları, kiralık olarak temin etmek yerine ‘öz malı’ yapmak adına Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) aldığı araçlarla değiştiriyor. Belediye bu çerçevede ilk etapta DMO’dan aldığı 20 hizmet aracını teslim aldı.
    Seyhan Belediyesi, hizmet için kullandığı araçların temini konusunda sistem değişikliğine gitti. Daha önce hizmet sunumunda kullandığı araçları kiralama yöntemiyle temin eden Seyhan Belediyesi, bundan sonra araç teminini satın alma yoluyla gerçekleştirecek. Belediye, kiralama ile temin ettiği araçları ücret ödeyerek kullanıp sözleşme bitince iade ediyordu. Belediye bundan sonra yine ücret ödeyerek temin ettiği ve ‘öz malı’ yaptığı araçları, kullanım ömrü tamamlanana kadar değerlendirebilecek.
    Belediye yönetimi bu çerçevede,  ilk etap satın almayı ihale ile değil, kamu tedarikçisi olan DMO’dan gerçekleştirdi. Belediye kiralama süresi bittikçe ihtiyaç duyulan araçlarla ilgili satın alma planlaması yapacak. Böylece belediye hizmet sunumunu, kiralık araçlarla değil, kendi öz malı olan araçlarla gerçekleştirmiş olacak. Belediye yetkilileri, DMO ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 2021 yılının başında da ihtiyaç duyulan hizmet araçlarının alımına devam edilecek.
    İLK ETAP ARAÇLAR BELEDİYEYE TESLİM EDİLDİ
    Seyhan Belediyesi’nce hizmet alımı şeklindeki kiralama yöntemini zaman içerisinde sıfıra indirmek üzere DMO’dan alımı gerçekleştirilen ilk etap 20 hizmet aracının teslimi gerçekleştirildi.
    Temel hedeflerinin kendi kendine yetebilen ve üreten bir belediye oluşturmak olduğunu aktaran Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, hizmet alımı usulü ile gerçekleştirilen araç kiralamayı zamanla sıfıra indirmek istediklerini kaydetti. Başkan Akay, “Kiralama dönemi bittikçe ihtiyacımız olan araçları bir plan çerçevesinde satın alacağız. Bu alımları da ilk etap satın almada yaptığımız gibi Devlet Malzeme Ofisi’nden gerçekleştireceğiz. Halkımıza daha hızlı hizmet verebilmek adına araç filomuzu genişletmeye devam edeceğiz. Hedefimiz,  1-2 yıl içinde araçlarımızın tamamını öz malımız yapmak” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow