hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’da ‘Pozitif Taksi’ görevde

    Seyhan’da ‘Pozitif Taksi’ görevde
    expand

    Seyhan’da ‘Pozitif Taksi’ görevde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, uygulamaya koyduğu ‘Pozitif Taksi’ ile sağlık durumundan şüphe edilen ve yakınında koronavirüs testi pozitif çıkan bireyleri hastanelere taşıyacak.
    Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek ‘Pozitif Taksi’ ile birlikte, yaşadığı veya çalıştığı kişilerde koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumundan şüphe edilen bireylerin hastanelere toplu taşıma araçları ile gitmesinin önlenmesi hedefleniyor. Pozitif Taksi’den faydalanmak isteyen bireylerin, temas ettiği kişilerin koronavirüs testinin pozitif çıktığını belgelemesi gerekiyor. Taksi uygulamasından faydalanmak için belediyeye talepte bulunulması yeterli olacak.
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Pozitif Taksi hizmetiyle vaka şüphesi görülen bireyleri toplu taşıma araçlarını kullanmadan hastanelere ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın testi pozitif çıkan hastaları, karantina sürecini evinde geçirebilecek durumdaysa ambulansla hastaneden evine bıraktığını anımsatan Başkan Akay şöyle konuştu, “Belediye olarak bizim hedefimiz, şüphe durumunda bireyleri kimseyle temas etmeden steril araçla, evinden hastanelere götürmek. Bu gibi durumlarda toplu taşıma araçlarının kullanılmasının önüne geçmek. Pandemi şartlarına uygun olarak dizayn edilen Pozitif Taksi, her kullanımdan sonra sterilize edilecek. Esas olan halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami derece uyarak koronavirüse yakalanmamasıdır. Ancak salgın gerçeğini de dikkate alarak pozitif vakalarla sağlıklı insanlarımızı birbirinden uzaklaştırmak gerekiyor.”   

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow