hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’da taziye evleri gençlerin eğitimi için bilgi evlerine dönüştürüldü

    Seyhan’da taziye evleri gençlerin eğitimi için bilgi evlerine dönüştürüldü
    expand

    Seyhan’da taziye evleri gençlerin eğitimi için bilgi evlerine dönüştürüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi, taziye evi olarak kullanılan binaları yenileyip, öğrencilerin ev rahatlığında bilgiye erişimini kolaylaştırmak için bilgi evlerine dönüştürdü. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Evinde uzaktan eğitim imkanı olmayan, ders çalışma olanağı bulamayan gençlerimize hizmet veriyoruz” dedi.
    Seyhan Belediyesi, Yeşilyurt, Fatih ve Yeşilyuva Mahalleleri'nde daha önce sadece taziye evi olarak kullanılan binaların bir bölümünü, halkın ihtiyaçları doğrultusunda yenileyip, bilgi evlerine dönüştürdü. Başta öğrenciler olmak üzere, bilgiye erişmek isteyen Seyhanlılar’ın uğrak merkezi haline gelen bilgi evleri, koronavirüs pandemisinin neden olduğu eğitim eksikliğini gideren, ev rahatlığında bilgiye erişimin de adresi oldu.
    Seyhan Belediyesi’nin 'önce sağlık' anlayışıyla, oturma düzeninin sosyal mesafeye göre düzenlendiği bilgi evlerinde havalandırma ve hijyen konusunda azami özen gösteriliyor. Gençlerin ateşleri ölçülüp, maske ihtiyacı giderildikten sonra yararlanabildiği bilgi evlerinde, kütüphane, e-kütüphane, öğrencilerin derslerini evlerinde ve okullarındaki kadar rahat yapabileceği huzurlu bir ortam ile teknolojik araç ve gereçler sunuluyor.
    SAKİN BİR ÇALIŞMA ORTAMI, TEKNOLOJİK ARAÇ-GEREÇ OLANAĞI
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, pandemi sürecinde uzaktan eğitimin bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, “Biz kendi evinde uzaktan eğitim imkanı olmayan, evinde ders çalışma olanağı bulunmayan, maddi imkansızlık nedeniyle bilgiye erişimde sıkıntı yaşayan gençlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Gençlerimize sakin bir çalışma ortamı, teknolojik araç ve gereç olanakları olan bir mekan sunup, çay, kahve, çorba, atıştırmalık gibi ikramlarda bulunuyoruz”  dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow